HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

E-маил Штампа

Догађај 

Назив догађаја:
Међународни дан миграната
Датум догађаја:
18. децембар
Категорија:
Догађаји

Опис

Међународни дан миграната је међународни празник који се обележава 18. децембра одлуком Генералне скупштине Уједињених нација од 4. децембра 2000, као последица великог и растућег броја миграната у свету. Дана 18. децембра 1990, Генерална скупштина је усвојила Међународну конвенцију о заштити права радника миграната и чланова њихових породица (Резолуција 45/158).

Овај дан се обележава у многим земљама, међувладиних и невладиних организацијама кроз ширење информација о људским правима и основним слободама политичких миграната, као и кроз размену искустава и дизајна акција како би се обезбедила заштита миграната.

Разлози за обележавање

Године 1997, филипинска и друге организације азијских миграната су почеле прославе и промовисања 18. децембра као Међународног дана солидарности са мигрантима. Овај датум је изабран јер је 18. децембра 1990. године ОУН усвојила Међународну конвенцију о заштити права радника миграната и чланова њихових породица.

Надовезујући се на ову иницијативу, 18. децембар је изабран уз подршку Међународне организације за права миграната и Управног одбора глобалне кампање за потврђивање Међународне конвенције о правима миграната и многих других организација - и почео је да се промовише крајем 1999. за званични празник УН-а, и коначно је проглашен 4. децембра 2000.

УН је позвао све земље чланице УН, међувладине и невладине организације да поштују овај дан за ширење информација о људским правима и основним слободама миграната, размену искустава, као и предузимање акција да се обезбеди заштита миграната.

Међународни дан миграната се најпре види као прилика за признање доприноса који су направили милиони миграната привредама земаља у којима живе, као и матичним земљама, а друго као прилика за промовисање поштовања њихових основних људских права.

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

Baner Pecat 211x81

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top