HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Општину Медвеђа посетио председник државе Александар Вучић

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Председник Србије, Александар Вучић посетио је данас заједно са представницима неколико министарстава у Влади РС, Сијаринску Бању и Специјалну болницу за рехабилитацију „Гејзер“, у којој би до краја године требало да почне изградња модерног Welnes Spa центра. Вредност овог пројекта, који подразумева и изградњу слане собе, сауне, новог базена са минералном водом, износио би 10 милиона динара.

Председник државе, Александар Вучић приликом обраћања, поручио је мештанима Сијаринске бање да не треба да имају никакве сумње, јер су Сијаринска бања и Медвеђа биле, јесу и остаће Србија. Такође, најавио је да ће држава уложити у овај „рај природе“, између 50 и 60 милиона динара. Указао је да је потребан приватни капитал да се бања унапреди, јер је она богатство целе Србије, а не само Јабланичког округа. Навео је да данас има довољно новца у буџету и да ће се радити на унапређивању бањских потенцијала.

Да подсетимо, Сијаринска Бања погодује за лечење реуматизама, ишијаса, лумбага, неуролошких обољења, кожних болести и стања после прелома. Заштитни знак бање је гејзир висок осам метара, који садржи високу концентрацију сумпора. У Сијаринској Бањи налази се комплекс рекреационих базена „Гејзер“ као и ватерполо базен. Специјална болница за рехабилитацију „Гејзер“ има 277 кревета од којих је 50 у мрежи здравственог система, а ван овог комплекса постоји и 1.000 категорисаних лежајева у приватном смештају.

Након посете Сијаринској Бањи, председник Србије, господин Александар Вучић обишао је реконструисани Дом здравља у Медвеђи у који је Канцеларија за јавна улагања Владе Србије уложила 41 милион динара. Испред Дома здравља дочекали су га директор те здравствене установе Драган Анђелковић, запослени и бројни грађани.

У обраћању окупљенима испред ове установе, Александар Вучић најавио је завршетак асфалтирања преосталих 5 километра регионалног пута М9 на деоници Медвеђа - Лебане. „Сада када имамо довољно новца, радићемо и пут Медвеђа - Лебане, цео пут ће бити добро направљен и уређен. Хоћу да људи виде да радимо на ономе што је важно у местима која смо посетили, да нисмо све завршили посетом, већ да тада почиње рад. Улагаћемо у овај крај, планирамо велике пројекте“- истакао је Вучић.

Поновио је да ће се разговарати са кинеским ZI ĐIN -ом, са чијим представницима ће се састати током следеће недеље. Разговараће о могућности за преузмањем рудника Леце, обзиром да где Кинези дођу, мењају ствари из корена и ситуација постаје далеко боља.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top