HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Додела стипендија општине Медвеђа

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Данас је општину Медвеђа посетио председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, проф др Зоран Станковић. Повод посете је уручивање Уговора средњошколцима који ће у школској 2020/2021. години примати стипендије из Координационог тела.

У Скупштинској сали општине Медвеђа је због тренутне ситуације са актуелним вирусом организована додела стипендија са мањим бројем средњошколца који су остварили право на ђачке стипендије општине Медвеђа. Као домаћин догађаја, присутнима се прво обратио председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић, који је рекао да захваљујући средствима Координационог тела и наравно добром успеху наших ђака, смо се окупили да поделимо уговоре најуспешнијим ученицима. Сада већ по традицији, Служба Координационог тела издваја знатна средства за стипендирање ђака који су остварили запажене резултате у претходном школовању. Као мотивацију да тим путем наставе Координационо тело је за ову школску годину определило средства за 60 стипендија, за најбоље средњошколаце са територије наше општине. У претходном периоду Служба Координационог тела Владе РС за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу је током године издвајала знатна средства за пројекте инфраструктуре, помоћ великим и малим предузећима, затим помоћ у школском прибору за ђаке прваке, за социјална давања најугроженијима, затим помоћ Дому здравља Медвеђа, као и за Предшколску установу Младост из Медвеђе.

Председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић истакао је да је Координационо тело у претходним годинама пуно урадило за општину Медвеђа, и да је у овој години упркос ситуацији што се тиче пројеката и улагања извучен максимум. “Честитам ђацима на добијеним стипендијама, са жељом да у будућности, када упишете факултете представљате Медвеђу на најбољи начин. Верујем да ће вам ове стипендије бити још већи подстрек и мотивација у даљем школовању, да ћете оправдати наша очекивања и идуће године бити још бољи. Сви млади људи који заврше студије биће добродошли, а ми ћемо, иако то није лак задатак, наћи начин да те младе људе запослимо.”

Проф. др Зоран Станковић је истакао да сви који су показали успех кроз школовање,  заслужују стипендирање, као даљи подстрек за учење. “Надам се да ће вам помоћ у стипендијама омогућити да испуните све што сте планирали. Већ сте на добром путу да постигнете висине које сте зацртали.” За крај је додао да су за успех деце заслужни како њихови родитељи, тако и њихови професори. Стипендије ће бити исплаћене за 4 месеца почев од септембра до децембра, а износ стипендија је 6.000 динара месечно. Уколико у буџету за 2021. годину буду обезбеђена средства исплаћиваће се у континуитету до краја школске 2020/2021. године.”

 

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top