HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Међународни дан цивилне заштите обележен у Медвеђи

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Председник општине Медвеђа, уједно и командант штаба, Небојша Арсић је након отварања Свечане седнице Штаба за ванредне ситуације, честитао Општинском штабу дан цивилне заштите и поменуо неке битне улоге и значај цивилне заштите.

Приликом анализе стања из претходне године осврт је бачен на 2020. годину када је уведена ванредна ситуација у целој земљи поводом ситуације са Ковидом.

„Првих 5 месеци од појаве вируса у општини Медвеђа није било регистрованих случајева заражених Ковидом, тек након летњег периода дошло је до спорадичног ширења вируса међу грађанима општине Медвеђа. Од почетка пандемије до данас позитивних је било око 360 лица. До сада је утрошено 1000 доза вакцина и користим прилику да позовем све да зарад здравља се пријаве за вакцинацију како би побољшали здравствено стање на нашој територији. Поред неповољне ситурације са вирусом, почетком ове године прогласили смо ванредну ситуацију обзиром да смо имали поплаве, након тога и оштећења на електромрежи, несагледиву последицу на воћњацима, шумама али пребродили смо све те муке захваљујући свима вама, посебно војци, екипама дистрибуције из целе земље, Привредној комори, мештанима и донаторима. Сви су показали велику солидарност за угрожене на терену и укључили се у отклањању последица које су изазвале ледене кише и снежне падавине. У једном тренутку смо од укупно 137 трафостаница, чак 100 остале без напајања, јер су попадала стабла и поломљене гране проузроковале кидање жица и обарање електостубова. Још неких 20-ак кућа данас још увек немају струју, али су обезбеђени агрегатима, док се не реши и среди ситуација на тим правцима“- рекао је у свом обраћању командант Штаба, Небојша Арсић

Поводом Међународног дана цивилне заштите, Штаб за ванредне ситуације општине Медвеђа доделио је следећа признања за допринос у остваривању програмских задатака у спровођењу мера заштите и спасавања, изградње и развоја система цивилне заштите: Министарству без портфеља за развој недовољно развијених општина – захвалницу је примио Мирослав Дејковић, саветник у министарству; Трећој бригади копнене Војске Србије; Привредној комори Србије и Регионалној привредној комори Србије Лесковац – захвалнице је примио Горан Јовић, Одељењу за ванредне ситуације Лесковац - начелнику Ивици Ранђеловићу, Дому здравља Медвеђа - Ковид амбуланти, ЕД Југоисток Ниш - господину Миленитијевићу, Електродистрибуцији Лесковац - господину Мирославу Дочићу, Општини Богатић - председнику Милану Дамњановићу, Српско Руском хуманитарном центру у Нишу и Млинској индустрији Богатић – директору Здравку Поповићу.

 

1614601011016

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top