HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Отворена изложба у Културном центру

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

У Културном центру општине Медвеђа у оквиру обележавања празника „8. март - Дан жена“ за припаднице лепшег пола и све љубитеље уметности отворена изложба групе аутора „Великани српског глумишта“, са портретима српских глумаца.

На почетку је нешто више о самој изложби рекао директор Културног центра, Небојша Јакшић који је искористио тренутак и свим дамама честитао празник, а затим се присутнима обратио и председник општине Медвеђа, Небојша Арсић. 

“Честитам директору и упосленима у Културном Центру који су за наше грађане упркос ситуацији и смањеним активностима, у прошлом периоду организовали културне догађаје на петнаестак дана. Подсетио бих да смо у предвечерје Дана државности присуствовали презентацији књига нашег писца, Радосава Додеровића и лично имали прилику да видимо копију нашег првог савременог Устава. Иако мања средина, Медвеђа никад није мањкала са културним дешавањима. Тако нас је и овога пута директор Културног центра, Небојша Јакшић, који је и сам врхунски уметник и стваралац, окупио и чији се један од радова налази данас овде и путује широм земље преко устаљене поставке аутора изложбене групе Великана српског глумишта”- истакао је Небојша Арсић, који се приликом отварања изложбе придружио честиткама поводом дана жена.

Гост на отварању изложбе био је начелник, Милош Ћирић. 

“Драго ми је да сам данас овде и што захваљујући позиву председника општине могу заједно са вама да присуствујем овом величанственом догађају. Данашња изложба је доказ да је Медвеђа жива, и да мања места попут Медвеђе организују велике културне манифестације овог ранга. Ово су великани филмског глумишта, легенде које и даље живе, и које су оставили неизбрисив траг у нашој кинематографији”- рекао је приликом свог обраћања начелник Јабланичког округа, Милош Ћирић. 

Поставку изложбе чини 41 портрет домаћих глумица и глумаца, који су рађени у различитим сликарским техникама. „Великани српског глумишта“ је изложбена поставка која је до сада гостовала на најзначајнијим филмским и позоришним фестивалима у Србији, а у Медвеђи  ће трајати до 19. марта 2021 године. Изложбу је покривала класична музика на клавиру и гитари, у извођењу ученика основне музичке школе “Станислав Бинички”, одељења из Медвеђе.

Изложба се може видети сваког радног дана од 07:00 до 19:00 часова уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мера за боравак у затвореном простору.

 

155134696 255561662903219 1751878541960188862 n

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top