HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Саветник Министра Тончева у посети општини Медвеђа

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Општину Медвеђа данас је посетио саветник у Кабинету министара задуженог за развој недовољно развијених општина, Мирослав Дејковић.

Председник општине Медвеђа, Небојша Арсић је у свом кабинету одржао заједнички састанак са саветником Дејковићем, који је дошао са циљем да локалну самоуправу општине Медвеђа упозна са актуелним Јавним позивом које је расписало ово министарство.

Наиме, у складу са Уредбом о утврђивању Програма подршке унапређења развоја изразито недовољно развијених општина за 2021.годину, Кабинет министра без портфеља задуженог за унапређење развоја недовољно развијених општина на територији Републике Србије расписao je Јавни позив за пријаву пројеката за Програм подршке унапређења развоја изразито недовољно развијених општина.

Саветник Дејковић је предочио на састанку да средства у износу од 319.804.000,00 динара министарство опредељује се за реализацију два програма, а да је на локалној самоуправи да предложи пројекат по програму, и то за:

- Израда пројектно-техничке, планске документације и планскихдокумената, и

- Унапређење инфраструктурних капацитета недовољно развијених општина,

Право на подношење пријаве пројекта имају јединице локалне самоуправе које чине четврту групу изразито недовољно развијених јединица локалних самоуправа, где спада и Општина Медвеђа, а чији је степен развијености испод 60% републичког просека.

За финансирање првог програма предвиђена су средства у износу 70.000.000,00 дин. где Кабинет министра финансира 100% вредност предложеног пројекта. За Програм 2 предвиђена су средства у износу 249.804.000,00 дин., а други програм министарство суфинансира у износу од 50-80% , са максималним износом учешћа до 7.000.000,00 дин.

 

Локалне самоуправе чији пројекти буду одобрени на јавном позиву су у обавези да средства користе наменски и да све активности реализују до 15. децембра 2021.године, а рок за подношење пријава је 15. април 2021. године.

 

1617280528546

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top