HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Кровна организација младих Србије на састанку у Медвеђи

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Данас је у кабинету председника општине Медвеђа одржан састанак локалне самоуправе  са представницима Кровне организације младих Србије (КОМС). 

Тема састанка био је Савет за младе, обзиром да ова организација тренутно ради на анализи која ће заправо да покаже колико градова и општина Србије има основаних савета, како они функционишу, где су добри примери и лоше лекције из којих можемо научити како унапредити механизам. 

Председник општине Медвеђа, Небојша Арсић је упознао присутне са свим пројектима које локална самоуправа спроводи са циљем да задржи младе и омогући им боље услове за живот и разоноду, а који су пре свега окренути главном циљу, њиховом останку на овим просторима. 

Нешто више о теми састанка рекла нам је Миљана Пејић, генерална секретарка организације.

“Кровна организација младих Србије (КОМС) је савез 109 удружења младих и за младе, који представља највише независно представничко тело младих у Србији. Данас смо на тему Савета за младе, као једног од Скупштинских тела, разговарали са лицима који спроводе политику младих у Медвеђи, и сазнали да овде постоји добар пример, обзиром да Медвеђа има основан Савет за младе, који није обавезујући, али је пожељан. Савет заправо чине одборници и већници задужени за омладинску политику, али и млади и њихова удружења. Искуства које КОМС има у раду Савета за младе на републичком нивоу смо хтели да пренесемо колегама овде у јединици локалне самоуправе. Циљ, односно мисија одржаног састанка је да кроз Савет за младе за почетак утичемо на младе да учествују у доношењу одлука на локалном нивоу. Гледано у глобалу, млади лоше оцењују свој положај, највише зато што они нису ти који су позвани да се укључе у креирању и спровођењу политика и процесу доношења одлука.

Кроз Савете за младе, општина односно град донекле показује да је отворена за предлоге младих и то је наша главна идеја, да се глас младих чује, да постоји институционални механизам који неће да зависи од било чије добре воље, него да постоји обавеза града општине да укључи мишљење младих у политике које се креирају, и то је заправо суштина, да млади кажу шта их занима и да могу заједно са општином и градом да то остваре” - истакла је Миљана.

 

1620920138761

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top