HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Организован излет за децу са посебним потребама

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

У циљу унапређења социјалног укључивања маргинализованих група деце, Општина Медвеђа у сарадњи са Општином Лебане и Општином Бојник, и сарадњи са организацијама цивилног друштва Удружењем за подршку деце са сметњама у развоју “Срце за децу” из Медвеђе и Удружењем “Грађански савет општине Бојник”, спроводи пројекат „Заједница се гради срцем - Увођење услуге Дневни боравак за децу и омладину са сметњама у развоју“. 

Почетком године општине Лебане, Бојник и Медвеђа потписале су и Споразум о међуопштинској сарадњи којом би ове три локалне самоуправе побољшале и унапредиле сарадњу на многим пољима.

Један од резултата тог напретка могли смо да видимо и данас, обзиром да је на територији општине Медвеђа организовано дружење за децу из удружења са посебним потребама. 

Локална самоуправа општине Медвеђе је за децу са посебним потребама из Лебана, Бојника и Медвеђе организовала једнодневни излет у природу, и том приликом су обишли Петриље, Ћоров водопад и неке од природних лепота Сијаринске Бање. 

У име деце са посебним потребама, њихових родитеља и старатеља, захвалила се представница Удружења “Срце за децу” из Медвеђе, Драгана Стојковић, која је окупљање оценила као јако корисно обзиром да много значи корисницима, и представља велики помак у подршци коју локална самоуправа годинама уназад пружа овом удружењу.

Председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић је истакао да осмеси на лицима деце из удружења је уствари највеће богатство и доказ да смо учинили праву ствар овим окупљањем, а локална самоуправа ће се трудити да ова дружења буду што чешћа. “Општина Медвеђа је својим буџетом предвидела издвајање за изградњу једног дневног боравка за децу са посебним потребама из Медвеђе, Бојника и Лебана, који је предвиђен пројектом “Заједница се гради срцем”, а у сарадњи са удружењима из Бојника и Медвеђе и уз подршку Swiss PRO-а. Оваква врста подршке посебно је значајна за породице и родитеље који се старају о деци са сметњама у развоју, а који ће током овог пројекта бити повезани у циљу превазилажења социјалне искључености са којом се они и њихова деца сусрећу. Услугу дневни боравак током пројекта добиће 23 корисника/ца, и то деца из Бојника (8), Лебана (8) и Медвеђе (7)” - рекао је Небојша Арсић, приликом обраћања.

 

1621943670908

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top