HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Проф. Радмила Тонковић промовисала књигу „Небеске хероине света“ у Медвеђи

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Синоћ је у Културном центру општине Медвеђа одржана промоција монографије „Небеске хероине света“, ауторке проф. Радмиле Тонковић. Организација промоције одвила се у сарадњи Културног центра Медвеђа и Општинске библиотеке „Петар Петровић-Његош“.

Поздрављајући ауторку књиге, директор Културног центра Медвеђа, Небојша Јакшић присутној публици је укратко представио госте овог културног догађаја. Уводну реч о аутору, Радмили Тонковић и њеној монографији дала је професорица, Миљана Ишљамовић из Власотинца.

Једним надахнутим, инспиративним представљањем свога дела, госпођа Тонковић, одушевила је присутну публику која јe изнова аплаузима тражила приче и детаље са путовања, у потрази за новим хероинама неба.

Реч је о монграфији која на маестралан начин обрађује и представља настанак и развој ваздухопловства целе планете. На преко 500 страница и са преко 1700 фотографија, обрађујући више од 500 ликова, ауторка улази у најфиније емоције и доживљаје летења, радости стварања, предочавајући храброст и одважност жена пилота, и њихову спремност жртвовања у борби за слободу.

Радмила Тонковић је успела да отргне од неправедног заборава, улогу и допринос дама у развоју цивилног али исто тако и војног, односно ратног ваздухопловства, у њиховим матичним земљама и у целом свету.

Председник општине Медвеђа др Небојша Арсић, је данас у свом кабинету угостио проф.Тонковић, упутио похвале на синоћном „часу патриотизма“ и уручио захвалницу и пригодне поклоне.

 

nhsmrtr

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top