HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

ПОЧЕТАК РАДА НА ПРИПРЕМИ ПЛАНА КАПИТАЛНИХ ИНВЕСТИЦИЈА И ПРОГРАМСКОГ БУЏЕТА ЗА 2016. ГОДИНУ

ПДФ Штампа Ел. пошта

Општина Медвеђа добијаће током следећих осам месеци експертску подршку за припрему програмског буџета и петогодишњих планова капиталних инвестиција, коју ће финансирати Европска унија и Влада Швајцарске преко Програма европског партнерства са општинама ЕУ ПРОГРЕС. Циљ ове техничке подршке је да знатно унапреди процес припреме буџета општине Медвеђа, а прелазак на програмско буџетирање је кључни корак за побољшање ефикасности и корисности јавне потрошње.

Овај метод израде буџета, који се користи широм света, омогућиће општини Медвеђа да планира јавне финансије у складу са приоритетима и на дуже рокове, унапредиће одговорност међу буџетским корисницима и омогућити прецизнију процену коришћења јавних средстава.

Поред тога, биће решено и питање планирања и финансирања изградње нове инфраструктуре, с обзиром да су средства мала и често недовољна за системско финансирање капиталних инвестиција.

Израдом вишегодишњег Плана капиталних инвестиција општина Медвеђа ће омогућити пре свега системски приступ планирању капиталних инвестиција, али и бољи приступ спољашњим изворима финансирања (Европске уније – предприступним фондовима, и другим донаторским средствима).

Формирана је радна група, која ће током следећих осам месеци, заједно са консултантима бити задужена за припрему програмског буџета и плана капиталних инвестиција.

"У петак 10. јула 2015. године у згради Бизнис инкубатор центра у Медвеђи, одржан је први састанак радне групе на којем је детаљно објашњен процес формирања програмског буџета. На том састанку су заједно са консултантима, присуствовали и чланови радних група из Власотинца, Блаца и Бруса. Заједничким састанком, започета је припрема програмског буџета за 2016. годину и петогодишњег плана капиталних инвестиција, који ће подразумевати дефинисање и одређивање приоритета буџетских програма и пројеката, успостављања процедура за рангирање и одабир капиталних пројеката.

Састанак је отворио Дејан Симић, координатор радне групе за израду Програмског буџета и Плана капиталних инвестиција, а присутне госте из других општина, представнике Европског ПРОГРЕС-а и консултанте поздравио је председник привременог органа општине Медвеђа Др Небојша Арсић.

Др Арсић је подржао активности радних група на овом пројекту, пожелео успешан рад и понудио сву техничку и другу помоћ ради успешне реализације овог, а и осталих планираних пројеката од значаја за општину Медвеђа и позвао грађане да се укључе у процес јавне расправе и својим предлозима помогну око планирања даљих пројектних активности."

Процесом припреме ова два документа, предвиђено је и активно учешће грађана, те ће у наредном период бити организована јавна расправа, а све релевантне информације биће објављене на WЕБ страници општине Медвеђа, као и путем локалног радија.

 

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top