HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Зоран Станковић посетио Сијаринску Бању

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

У четвртак 19. марта 2015, Сијаринску Бању је посетио Зоран Станковић, председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу.

У пратњи својих сарадника, председника општине Медвеђа, Драгише Петровић, директорице Специјалне болнице за рехабилитацију „Гејзер" Добрице Пуреновић, педседника Месне заједнице, Драгана Денића и групе мештана Сијаринске Бање председник Станковић је прошетао Сијаринском Бањом и том приликом се лично упознао са туристичким потенцијалима у овој Месној заједници, као и проблемима са којима се Сијаринска Бања сусреће.

Састанак, који је после тога одржан отворио је Драгиша Петровић, председник општине Медвеђа.

„ Самим обиласком видели смо да Сијаринска Бања има велике ресурсе и могућности, али да су нам објекти инфраструктуре у доста лошем стању то се види на рушевинама римског купатила, несређене инфраструктуре што није добро за Сијаринску Бању. Потенцијални гост прво што тражи је визуелни доживљај, па тек затим квалитет смештаја и услуга" рекао је Петровић и обећао да ће он са своје стране пружити пуну подршку у смислу брзог издавања грађевинских дозвола и помоћи надлежних општинских служби на сређивању инфраструктурних објеката.

„Мислим да бањи много тога недостаје. Једино што она има јесу природни ресурси, који су највећи у Србији а и шире, али зато смо јако неразвијени, једноставно сиромашни" рекла је Добрица Пуреновић директорица Специјалне болнице за рехабилитацију „Гејзер". „Поред свега тога десило се да смо прошле године имали клизиште у коме нам је страдало Римско купатило и самим тим број пацијената се смањио" изјавила је она и затражила помоћ Координационог тела, приликом решавања проблема.

Председник Координационог тела за Прешево, Бујановац и Медвеђу Зоран Станковић овом приликом најавио је помоћ државе у решавању инфраструктурних и економских проблема на простору Сијаринске Бање, Месне заједнице у општини Медвеђа.

То је неопходно како би се зауставило исељавање становништа и ревитализовали капацитети Сијаринске бање. "Договорили смо да локална самоуправа направи план и програм и утврди приоритете које треба решавати краткорочно, средњоречно и дугурочно, а договорили смо и динамику реализације тих активности", прецизирао је Станковић.

Он се нада да ће "држава успети да помогне том крају да становници остану на тим просторима и да им се обезбеде услови живота и рада који су достојни човека".

Према његовим речима, главни циљ посете Сијаринској Бањи било је сагледавања стања у општини Медвеђа с обзиром "да ниједно друштвено предузеће не ради и да се у последњих десет година око 52 посто становништва иселило". "Посетили смо Сијаринску бању да би смо видели које су то могућности с обзиром да она поседује капацитете и 18 извора лековите минералне воде", рекао је Станковић.

Он је навео и да је намера државе да заједно са локалном самоуправом Медвеђе и људима из Сирајинске бање више активира те значајне потенцијале. "Чињеница је да је са овог простора имамо велику миграцију становништва па у Сијаринској бањи нема ниједног детета, а у школу иде петнаестак ученика из околних места".

Према његовим речима, представници Месне заједнице Сијаринска Бања на челу са Драганом Денићем, председником Месне заједнице су му предочили своје проблеме - од инфраструктурних до проблема везаних за клизиште које је прошле године срушило део зграде Римског купатила а и ове године су се активирала нова.

Станковић је навео и да је указано и на неопходност решавања проблема бројних напуштених објеката који су власништво фирми у стечају, јер нарушавају изглед и негативно утичу на туризам у Сијаринској Бањи.

Он је додао и да је разговарано о томе шта све држава треба да учини како би помогла останак на тим просторима.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top