HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

УГОВОР О НАМЕНСКИМ ТРАНСФЕРИМА ЗАКЉУЧЕН СА МИНИСТАРСТВОМ ЗА РАД, БОРАЧКА И СОЦИЈАЛНА ПИТАЊА

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, потписао је са представницима 123 локалне самоуправе из целе Србије, међу којима је и Медвеђа, Уговоре о наменским трансферима за развој постојећих и успостављању нових улога социјалне заштите у локалним самоуправама које су испод републичког просека развијености.

            Наменски трансфери у укупном износу од 400 милиона динара обезбеђени су из буџета РС и намењени су свим локалним самоуправама, а општини Медвеђа ће бити пренето 2.492.953,94  динара за финансирање услуга социјалне заштите.

            Општина Медвеђа спада у јединице локалне самопуправе, чији је степен развијености испод Републичког нивоа, IV група развијености, те се наменски трансфер додељује без обзира на обезбеђено учешће у финансирању услуга социјалне заштите из своје надлежности. Међу услугама које ће се финасирати овим средствима  спадају  дневне услуге у заједници (услуга дневног боравка, свратишта и помоћи  у кући), услуге смештаја у прихватилиште, услуга личног пратиоца детету са инвалидитетом и остале услуге у складу са потребама и приоритетима наше општине.

            Оваквим начином финансирања, успоставиће се равномерни развој социјалне заштите у целој Србији. Пружаоци услуга социјалне заштите на локалном  нивоу могу бити државни, цивилни и приватни сектор уз услов да испуњавају законом прописане услове.

            Уговор о наменским трансферима испред општине Медвеђа потписао је председник општине , др Небојша Арсић у Београду, 15.марта текуће године.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top