HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ВОДА У МЕДВЕЂИ

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Вода и отпадне воде - тема Светског дана вода 22.марта

 

               Резолуцијом UN-а из децембра 1992. године, усвојен је Светски дан вода као дан који ће нас све подсећати на важност заштите вода и на недостатак воде за пиће у многим крајевима света. UN су за текућу 2017. годину одредиле тему "ВОДА И ОТПАДНЕ ВОДЕ". 

               У обележавању овог датума укључила се и општинска управа општине Медвеђа, заједно са рудником LSC "Леце" и ђацима средње техничке школе "Никола Тесла" из Медвеђе. 

               Свест о загађеним рекама и водама, као и недостатак пијаће воде, навело је матуранте средње школе из Медвеђе да организују акцију чишћења речног корита реке Јабланице на више локација у Медвеђи. Управа рудника Леце је угостила све активисте ове акције и омогућила им добродошлицу у њеним просторијама, као и обилазак круга рудника, флотације и јаловишта. Председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић захвалио се ђацима као и генералном директору рудника Леце на досадашњој сарадњи и помоћи на којој су се увек одазвали. 

              У скупштинској сали општине Медвеђа након тога одржана је презентација "Вода- кључ живота на Земљи и чиста вода као лек". Презентацију са овом темом одржао је Иван Милошевић, струковни медицински радиолог, који је са истом темом учествовао на Петом Конгресу алтернативне медицине. Поред речи о значају недостатка пијаће воде, природним воденим потенцијалима наше земље као и наше бање, говорило се и о злоупотреби пијаће воде јер се у индустријској производњи користи питка вода. Господин Иван је затим презентацију усмерио на здрав живот, здраве навике,али и на радиоактивност мобилних телефона, микроталасних пећи, штетности пушења, конзумације кафе, газираних напитака и осталих лоших супстанци које смањују животни век човека савременог доба. Уз речи радиолога Ивана Милошевића да "Болест не краси човека", као и савета доктора Небојше Арсића да свакодневно уносимо минимум 2 литра течности, воде пре свега и да слушамо савете лекара, обележавање светског дана вода завршено је уз речи: "Здравље је највеће богатство, али оно није неисцрпно и треба га чувати".

 

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top