HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Систем енергетске ефикасности у општини Медвеђа

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

  СВЕЧАНО ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА О ЕНЕРГЕТСКОЈ ЕФИКАСНОСТИ

 

    На церемонији поводом увођења система енергетске ефикасности у локалним самoуправама, у Београду, у згради Уједињених нација, данас се приступило потписивању Уговора, након завршеног јавног позива расписаног у октобру прошле године, за финансирање пројекта енергетске ефикасности у јединицама локалне самоуправе.

    Програм Уједињених нација за развој (UNDP) и Министарство рударства и енергетике покренули су пројекат који укључује повећање енергетске ефикасности улагања у јавне зграде, у општем циљу да се смање укупна буџетска издавања по општинама за ову област које преко својих рачуна плаћају за енергенте. 

    Реч добродошлице упутила је Карла Херши, стална координаторка UN и стална представница UNDP у Србији, и Александар Антић, Министар рударства и енергетике. Пројекат " Уклањање препрека за промовисање и подршку систему енергетског менаџмента у општинама у Србији" представио је помоћник министра рударства и енергетике, Милош Бањац који је нагласио да енергетски менаџмент има кључно место у испуњењу обавеза које је Србија преузела као чланица Енергетске заједнице. Циљ пројекта је конкретан, да се до 2019.године смањи потрошња финалне енергије за 9%.

    Вишечлана комисија, сачињена од представника Министарства рударства и енергетике и UNDP-a, вредновала је приспеле предлоге пројеката према постављеним критеријумима, међу којима је најважнији био смањење емисије СО2 након имплементације пројекта. Одабране општине и градови, њих 13, међу којима се нашла и општина Медвеђа, добиће средстава из буџетског фонда Министарства енергетике и рударства у износу од 80 милиона динара, као и средства из Глобалног фонда за животну средину (GEF) и UNDP-а у циљу спровођења политике енергетске ефикасности. Пројекат ће обухватити и даљи рад на унапређењу законодавног оквира и подизању капацитета на централном и локалном нивоу за спровођење енергетског менаџмента. Председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић је присуствовао свечаној церемонији и потписао Уговор са Александром Антићем, министром рударства и енергетике.

 

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top