HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Свечано обележен дан општине Медвеђа

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

  Велики број званица пристиглих из целе земље дошао је да грађанима општине Медвеђа честита њихов дан, 20. мај. Честитке у њихово име примио је председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић у свом кабинету. Након официјалног дела, на платоу испред Дома Културе гости су присуствовали отварању фонтане коју су пресецањем траке почасни гост наше општине,председник Координационог тела, др Зоран Станковић заједно са председником др Небојшом Арсићем, свечано пустили у рад.

                Председник Скупштине, Милисав Милетић отворио је свечану седницу и подсетио све присутне да је општина Медвеђа узела 20.мај као дан за обележавање у знак сећања на формирање Прве српске дивизије у Гајтану, након чега је Горња Јабланица ослобођена од окупатора у Другом светском рату.

                Свечана седница Скупштине одржана је у великој сали Дома културе, уз присуство гостију и грађана, а једина тачка била је доношење Одлуке о додели новчаних награда и признања заслужним појединцима и установама који су допринели да се добар глас о нашој општини далеко чује, почев од ученика на такмичењима, спортистима, хуманитарним залагањима и осталим појединцима на уложен труд и добра дела. Испред добитника признања захвалио се Небојша Јакшић речима да сви ми радимо за себе, али да би напредовали као заједница мора дати свако свој лични допринос. Да и када напредујемо на личном плану, и одемо из свог родног краја, сетимо се ко нас је уздигао и одгајио, да зној предака несмемо заборавити, јер заборавом на завичај , губимо и сами себе.

                 Презентацијом на видео-биму општина Медвеђа је у 10-ак минута представила свој једногодишњи рад на најбољи могући начин. Акценат је стављен на уређење и реконструкцију путних праваца, почев од магистралног пута Медвеђа-Лебане, али и атарских путева, сређивање фасада, изградња трга са фонтаном за чије радове је издвојено 7.200.000 динара. Поред уређења индустријске зоне и наставка са радом Рудника "Леце", доста је уложено у подстицај пољопривредника. Туристичка понуда је проширена увођењем у туристичку мапу обиласка и туре ка Мркоњском вису, водопада у Петриљу, док су у плану радови на уређењу приступних стаза до Римских рудника у Лецу и сређивање Туларске Бање. Незапосленост, као горући проблем Медвеђе али и свих осталих општина на југу земље, би требало у скоријој будућности бити решена почетком рада Словеначког дрвопрерађивачког центра, који би имао 110 радника. 

                 Др Небојша Арсић се захвалио свима који су увеличали овај дан својим присуством, са нагласком да осећај поноса док стоји поред награђених ученика, појединаца, представника Војске и Полиције, награђених удружења и установа, је нешто што овај дан чини посебним.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top