HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Косидба на Маровцу 2017

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

 Традиционална манифестација која се одржава заредом уназад 18 година, ораганизована је 1. јула 2017. године.  Испред сеоске цркве окупљене такмичаре и бројне госте у име организатора поздравио је Драган Денић, представник Туристичке организације општине Медвеђа. Окупљенима се након организатора обратио и др Небојша Арсић, председник општине Медвеђа који је прогласио деветнеасту косидбу на Маровцу отвореном.

    Културно-уметнички програм започео је игром  К.У.Д „Вез“ из Медвеђе а наставили су гуслари и фрулаши Удружења гуслара и писаца епске поезије „Горња Јабланица“. Ликовни уметници су природне лепоте ставили на платну, а завршене уметничке слике поклонили организаторима.

    Ревијални, тј. такмичарски део је затим отпочео на имању Радише Паповића са пријављених 19 косача међу којима је била и екипа Прве српске телевизије. Петочлани жири на челу са Гораном Ивановићем, замеником председника општине Медвеђа, је 10 финалиста оцењивао по брзини, али и квалитету откоса. По њиховом мишљењу титулу најбољег косача понео је Радиша Паповић, друго место заузео је Драган Ристић а треће место припало је Радоњи Паповићу који је 50 метара покосио у најкраћем временском периоду.

    Првопласираном Радиши Паповићу Туристичка организација општине Медвеђа, као организатор, омогућиће учешће на манифестацији „Косидба на Рајцу“ која ће се одржати од 14. до 16-ог јула 2017. године који ће представљати општину Медвеђа.

    Такмичење је затим настављено испред цркве у дисцилинама бацање камена са рамена, скок у даљ, надвлачење конопца и трка јуниора на 100 метара. У дисцилини бацање камена са рамена прво место заузео је Ранђел Јовић, друго место Милош Станковић а треће Александар Гавриловић. Прво место у дисцилини скок у даљ освојио је Алаксандар Гавриловић, друго место Милош Станковић а треће Милан Стевановић. У надвлачењу конопца победила је екипа „Елитне јединице“, друго место освојила је екипа „Јабланица“ а треће место припало је екипи „Муња транс“. У трци јуниора победио је Никола Јовић.

    За све учеснике и госте Туристичка организација општине Медвеђа је по завршетку такмичења обезбедила ручак и освежавајуће напитке. Организацију манифестације помогло је завичајно удружење "Китка" и општина Медвеђа.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top