HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Програми Европске уније у служби развоја локалних заједница

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

У клубу народних посланика у Београду одржан је скуп представника локалних самоуправа са циљем упознавања са будућим програмима Европске уније. Испред наше општине састанку је присуствовао председник општине Мевеђа, др Небојша Арсић.

Стална конференција градова и општина (СКГО) и Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом је преко Републике Шведске и Владе републике Србије представила председницима општина и градоначелницима градова програм рада којим Европска унија омогућава аплицирање ЈЛС приступним фондовима ЕУ.

Поздравне речи упутила је Јадранка Јоксимовић, министар у Влади РС за европске интеграције. Сврха скупа је подршка државама чланицама и државама кандидатима за улазак у ЕУ у спровођењу унутрашње политике у различитим областима (попут образовања, културе, заштите потрошача, конкуренције, животне средине, истраживања и развоја, итд.). За програме који су отворени за ућешће РС постоје контакт тачке које пружају информације и подршку подносиоцима пројеката предлога, и раде на унапређењу учешћа наше земље у овим програмима.

Представници контакт тачака за ЕУ програме (Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом, Министарство културе, Министарство рада, запошљавања и социјалне политике, и фондација Темпус) представила је учесницима четири ЕУ програма – Европа за грађане и грађанке, Креативна Европа, Еразмус плус и Европски програм за социјалне иновације и запошљавање, у оквиру којих јединице локалне самоуправе ће моћи да пријаве предлоге пројеката и буду носиоци тј.парнери на пројектима. За сваки од пројеката представљени су и примери добре праксе, који су релевантни за градове и општине.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top