HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

9. “Богуновачке игре “

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

У програму манифестација ТО општине Медвеђа девет година се заредом одржавају „Богуновачке игре“. Пред великим бројем гостију и грађана, углавном Богуновчана који живе и раде ван граница наше земље и широм Србије, а у организацији Месне заједнице Богуновац и Туристичке организације општине Медвеђа одржане су игре у Богуновцу. Уз несебичну финансијску помоћ Милета Радосављевића, родом из Богуновца, на привременом раду у иностранству, манифестација је подигнута на виши ниво.

„Богуновачке игре“ је прогласио отвореним др Небојша Арсић, председник општине Медвеђа, са најближим сарадницима, замеником председника Гораном Ивановићем, члановима Општинског већа Владом Бабићем и Костом Димитријевићем, и председником Управног одбора Туристичке организације општине Медвеђа, Мијодрагом Влаховићем.

Ове године су биле пријављене само две екипе за такмичење у малом фудбалу. Екипа домаћина „Богуновац“ и екипа „ТО Медвеђа“. Домаћини су овог пута били бољи и победили резултатом 1:0.

У дисциплини „Надвлачење конопца“ такмичиле су се петочлане екипе: „Петриљчани“, „ТО Медвеђа“, „Штил“ и екипа домаћина, „Богуновац“. Прво место заузела је екипа из Петриља, а друго место припало је екипи Туристичке организације општине Медвеђа.

За дисциплину „Скок у даљ из места“ пријавило се 12 такмичара, од којих је најбољи био Александар Гавриловић, друго место освојио је Лазар Јанковић а треће Милош Пејковић.

У дисциплини „Бацање камена са рамена“, од 9 такмичара најбољи је био Александар Гавриловић, друго место припало је Милошу Станковићу, а треће Душану Стојковићу.

За трку најмлађих, до 12 година, пријавило се двадесетак такмичара. Најбржи на 100 метара био је Душан Илић, други на циљ стигао је Радомир Стојковић а трећи Илија Јојић.

Највеће интересовање мештана привукла је дисциплина „Пресецање балвана моторном тестером“ која је први пут ове године уврштена у такмичарски програм Богуновачких игара. Највише (5) пресечених кругова балвана, за време од 30 секунди, имао је Лазар Јанковић. Друго и треће место заузели су Милорад Радосављевић и Лазар Вукотић, са по 3,5 односно 3 пресечена круга. Награде најбољима у дисциплини „Пресецање балвана моторном тестером“ уручио је Предраг-Гаги Симић, власник „Унипрома“ који је и спонзор ове дисциплине.

По речима судијског пара, Косте Димитријевића и Мијодрага Влаховића такмичења у свим дисциплинама су била регуларна и у спортском духу.

По завршетку спортског дела Богуновачких игара у просторијама основне школе одржан је краћи културно-уметнички програм. Наступили су Миљан Токовић, гуслар и фрулаш и Никола Пауновић, фрулаш.

Заменик председника општине Медвеђа, Горан Ивановић је потом најбољима у спортском делу такмичења уручио пехаре и дипломе а заслужним фирмама и поједицима захвалнице.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top