HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

„Руска хуманитарна мисија“ донирала санитетско возило Дому здравља у Медвеђи

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

„Руска хуманитарна мисија“ je невладина организација која се финансира из донација грађана, а у Русији је организовала сакупљање средстава за куповину и опремање санитетског возила намењеног Дому здравља у Медвеђи.

Председник општине Медвеђа је имао част да у свом кабинету прими амбасадора Руске Федерације у РС, Њ.е.Александра Васиљевича Чепурина, директора Руске хуманитарне мисије Јевгенија Примакова, извршног директора РХМ-е Алексеја Полковникова, шефа трговинског представништва Руске федерације Андреја Хрипунова, руководиоца Регионалног представништва РХМ на Балкану господина Бранимира Нешића, саветника представништва за Балкан, г.Горана Петронијевића и њихове блиске сараднике који су били иницијатори ове донације нашем месту.

Амбасадор Руске Федерације напоменуо је да су средства за куповину возила хитне помоћи сакупљена од стране народа Русије и да је срећан што се пријатељство међу наша два народа чува и негује. „Ово је мали корак који је Хуманитарна мисија направила. Надам се да ће ово возило бити права помоћ вашем становништву и да ће се користити у мирним циљевима.“       

Испред Дома културе у Медвеђи организован је културно-уметнички програм. Након интонирања Руске и Српске химне, присутнима се најпре захвалио директор Дома здравља у Медвеђи, др Драган Анђелковић а затим и др Небојша Арсић, председник општине Медвеђа који је свој говор започео цитатом Достојевског „Величина једног народа се не огледа у његовој сили и војсци, већ у његовој хуманости“. Велика је част и наша дубока захвалност народу Русије на овој, за нас, непроцењивој донацији. Хвала Руској хуманитарној мисији што је узела иницијативу у сакупљању  средстава за куповину санитетског возила и свим руским и српским јавним личностима који су узели учешће. Обећавамо да ми, као општина никада нећемо заборавити  и занемарити Ваш допринос, и пријатељство наша два братска народа чувати и неговати.“

Јевгениј Примаков, директор „Руске хуманитарне мисије“ и помоћник председника Државне Думе Руске Федерације, иначе унук чувеног државника и бившег премијера Русије Јевгенија Примакова, уручио је кључеве амбулантних кола директору Дому здравља у Медвеђи др Драгану Анђелковићу.

Потешкоће у организовању транспорта лекара на територији општине Медвеђа везане су за тешку конфигурацију терена, велику разуђеност насеља, као и њихову удаљеност. Осим тога, у возилима такве конфигурације није могуће превозити пацијенте у лежећем положају, рекао је др Драган Анђелковић.

„Ново санитетско возило неопходно је не само ради повећања квалитета и нивоа здравствене заштите у граду Медвеђи, већ је то животна потреба оних људи, који живе у тешко доступним, удаљеним деловима општине, са неразвијеном транспортном и путном инфраструктуром“.-речи су Јевгенија Примакова.

Општина Медвеђа је гостима из Русије и нашим заслужним људима из ове невладине организације спремила  пригодне поклоне, а у Сијаринској Бањи су им додељене и захвалнице.

О овом догађају извештавала је и Руска телевизија "Русија 24" а њихов прилог можете погледати кликом на линк

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top