HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Министарство рударства у посети рудника „ЛЕЦЕ“

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Дана 07.09.2017 године у руднику Леце одржан је шири састанак на коме су присуствовали помоћник министра за рударство, Синиша Танацковић; представник повериоца рудника Велимир Јовановић; стечајна управница рудника „Леце“ Љиљана Јовановић; директор рудника „Леце „ Душко Гагић; председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић; председник скупштине, Милисав Милетић и помоћници председника општине, Лемја Ђема и Миладин Шарац.

Тема састанка био је рад рудника, планови развоја рудника као и могућности сарадње са министарством за рударство.

Рудник „Леце“ је тренутно у стечајном поступку с тим што радници настављају са процесом производње и исти дају јако добре резултате. На одвојеном састанку поверилаца, одбор је донео одлуку да се ради на процени вредности рудника.

Ове недеље биће извршено снимање оштећеног дела пута до рудника, у дужини од 800 метара како би прилазни пут био доведен у ред. Стручна служба општине ће у року од 10 дана извршити предмер и предрачун радова за израду тог дела пута, а након обрачуна биће одржан заједнички састанак са руководиоцима рудника како би се могао дефинисати тендер.

Рудник је спреман да одмах запосли 10 до 15 радника, које би требало запослити и обучити за рад у руднику и јами.

У сарадњи са Министарством просвете и Министарством рударства, планира се отварање новог одељења у техничкој школи где би ученици имали наставу из области рударства.

Предлог је да уколико постоји одазив ђака са свих територија Србије за овакву врсту наставе да се заједно са рудником оспособи зграда рудника у центру Медвеђе за неки будући интернат за ђаке.

Председник општине Медвеђа и његов тим имају заједнички став да је нужно задржати постојеће раднике и да се отпуштени радници што пре врате на посао.

Министарство рударства је на овом састанку упознато и са пословима на ископавању оникса у Сијаринксој Бањи и осталих пројеката са Енергопројектом, као и са налазиштем полудрагог камења у Бучумету.

                План је да се настави истраживање и изналажење инвеститора и за рудник у Тулару, који је богат рудама олова, злата и цинка.

Циљ састанка је да се и на даље одвија дугорочна сарадња са руководством рудника и Министарством, како би се задржао и повећао број запослених у руднику.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top