HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

OEBS финансира обуку управљања GIS-ом

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Прва фаза обуке радника општинске управе Медвеђа за управљање Географским Информационим Системом (GIS) започета је данас у скупштинској сали општине Медвеђа.

Обуку на пројекту је финансијски подржао OEBS, који је поред овог пројекта помогао нашој општини и за још  пројеката који  је су у току.

Шеф канцеларије OEBS-а, Ђакомо Босисио се захвалио свим присутним полазницима на присуству и пажњи, у име шефа мисије OEBS-а у Србији, Андреа Орициа и у своје лично име, и пожелео да радници успешно заврше обуку на пројекту и добију сертификат за рад. „Спровођење ове идеје у дело заслуга је ваше општинске управе, начелнице и вашег председника. Пројекат обуке GIS-а је само делић ка изради безбеднијег и мирнијег окружења што је и наша основна мисија.“–речи су шефа канцеларије OEBS-а, Ђакома Босисиа.

Председник општине, др Небојша Арсић се захвалио OEBS-у на помоћи и финансијској подршци, с обзиром да је овај пројекат јако битан за локалну самоуправу, за раднике који су упошљени  на пословима управљања имовином, као и за крајње кориснике који ће моћи лакше да дођу до потребних информација и приступе геореференцираним дигитализованим мапама.

Испред општинске управе, начелница Светлана Тодоровић, је речима захвалности поздравила госте који су у финансијском погледу заслужни да се програм обуке спроведе, а затим и председнику који је подржао идеју да се отпочне измена организационе структуре управљања јавном имовином, што би се касније и пројектом Еxchange 5заокружила целина.

Пројектом GIS-а обезбедиће се ажурнија евиденција и лакши приступ података имовини општине, локалне пореске администрације као и нови on-line сервиси за грађане. Иначе, Географски информациони систем представља дигитализовану базу података у коју се у облику мапа смештају просторни подаци о општинској инфраструктури, природним ресурсима, а циљ је повећање ефикасности и смањење трошкова у администрацији, као и бржи и бољи процес одлучивања.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top