HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

ТО Медвеђа учесник манифестације "Изађи ми на теглу

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Туристичка организација Медвеђе узела је учешће у традиционалном каравану „Изађи ми на теглу“ у коме се екипе надмећу у припремању најбољег ајвара. Такмичење се одржало последњег дана септембра на платоу етно-комплекса „Шоп-Ђокић“ у Лесковцу. Учешће на такмичењу узело је 16 екипа од којих је једна и јуниорска, састављена од ученика лесковачке гимназије. Екипа из Медвеђе бројала је пет члана.

Ово јединствено такмичење у припремању српског деликатеса од паприке започело је 25. августа ове године такмичењима у Владичином Хану и Власотинцу, а након каравана у тридесетак српских градова завршава се у Соко Бањи 14. октобра ове године.

Такмичење у Лесковцу отворио је пригодним речима градоначелник Лесковца др Горан Цветановић, који је истакао да је „Лесковачки ајвар“ највећи српски бренд, а ту су још и „Лесковачка спржа“ и „Лесковачко роштиљ месо“, што је изванредна прилика за примарну производњу из Лесковца и Јабланичког управног округа у целини.

Овогодишњи наградни фонд  износи 1,5 милиона динара, па ће сваки полуфиналиста добити на поклон шпорет „смедеревац“, а Краљ ајвара редизајнирани „смедеравц 10“, као и поклон картицу Уни кредит банке од 200 евра. Наредне године ајвар ће се спремати по рецепту Краља под брендом „Бакина тајна“, који се би требао да се извози у 26 земаља света.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top