HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Светски дан срца обележен у Медвеђи

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

 Светски дан срца је установљен 2000. године са циљем да информише људе широм света да су болести срца и крвних судова водећи узрок смрти код 17,5 милиона људи сваке године. Ове године.

 

Светски дан срца обележава се 29.септембра, под слоганом „Ојачајте своје срце”, наглашавајући значај здравих стилова живота, као и значај превенције и контроле фактора ризика за настанак болести срца и крвних судова у свим популационим групама.
У Медвеђи светски дан срца обележен је дан раније. Секретар Црвеног крста у Медвеђи, Љуљета Косуми је заједно са управом Дома здравља одлучила да се акција спроведе у четвртак, 28.септембра, јер се тог дана највише наших суграђана из околних села окупи у Медвеђи.

 

У просторијама удружења пензионера грађани су били у могућности да бесплатно провере ниво шећера у крви и крвни притисак, без обзира да ли су здравствени осигураници или не. Акција је успешно спроведена и имала је велики одазив наших мештана.
Велику помоћ пружили су и волонтери из основне и средње школе из Медвеђе, који су у раним јутарњим сатима, пре почетка акције помагали корисницима Црвеног крста око испоруке пакета хране и хигијене који су недавно обезбеђени преко Владе Републике Србије.
Светски дан срца има за циљ да укаже на најзначајније факторе ризика који су одговорни за смртност од КВБ (кардиоваскуларних болести). Међу водећим убраја се повишен крвни притисак (коме се приписује 13% смртних случајева на глобалном нивоу), затим употреба дувана (9%), повишен ниво шећера у крви (6%), физичка неактивност (6%) и прекомерна телесна маса и гојазност (5%).

 

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top