HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Завршена подела подстицајних средстава за пољопривредна газдинства

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

У Скупштинској сали општине Медвеђа данас су подељена средства намењена за подстицај пољопривреде и руралног развоја општине Медвеђа. Буџетом за 2017.годину за пољопривреду су издвојена средства у износу од 10.000.000 динара. За меру инвестиције у физичка средства пољопривредних газдинстава повраћај уложених средства врши се за набавку садног материјала, набавку грла стоке, механизације и опреме за наводњавање, у укупном износу од 9.250.000 динара, док за меру вештачког осемењавања за коју се и даље врши пријем захтева, одвојена су средства у износу од 750.000 динара.

Председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић је са својим замеником, Гораном Ивановићем уручио Уговоре за 138 корисника, тј. власника пољопривредних газдинстава у општини Медвеђа. Укупна вредност уговора који су исплаћени је 4.248.875 динара. Присутним пољопривредницима се обратио председник општине др Небојша Арсић: “ Могу слободно рећи да се ове године врло економично располагало средствима за подстицај пољопривреде. Смањењем максималног износа повраћаја по газдинству, постигнуто је да имамо већи број исплаћених захтева, с тим што су око 90% захтева за повраћај, испод максимално одређеног износа. Гледало се и да се не одступи од правила, тако да сви који су поднели захтеве, биће исплаћени и бити подједнако сагледани. Предност је наравно дата газдинствима која до сада нису конкурисала за неку од мера подстицаја, а трудили смо се да изађемо у сусрет и осталима који су улагали у своју пољопривредну производњу. Када погледамо град Лесковац који је за подстицај пољопривреде издвојио за 2017. годину у буџету 17.000.000 динара, са поносом могу рећи да ми као мала општина смо имали велики помак за пољопривредна издвајања, гледано са стране мање површине и мањег броја регистрованих пољопривредних газдинстава.“

Уговори који су подељени су део мера инвестирања у физичка средства по програму за подстицање развоја пољопривредне политике и руралног развоја наше општине по буџету за 2017. годину.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top