HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Посета српској културној заједници у Италији

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Општини Медвеђа упућен је позив Српске културне заједнице „Свети Сава“ из Валдања, за учешће на IV Међународном сабору Срба - „Сачувати од заборава“. Нашу општину је на манифестацији представило фолклорно удружење „Вез“ из Медвеђе.

Како би учврстили везе са матицом, Срби у Валдању су 2011.године основали Српску културну заједницу „Свети Сава“, која окупља Србе са југа Србије.

Манифестација се одржала 21. октобра у Италији, општина Валдањо, регија Венето , где живе, и на привременом раду се налазе, наши људи. Финансијску подршку манифестацији дало је Министарство Дијаспоре Србије и СКЗ „Свети Сава“.

Првог дана организована је групна посета гостију из Медвеђе и Лебана, Венецији „граду мостова„ и  тргу Св. Марка.

Председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић, је на пријему код градоначелника Валдања, Ђузепе Ђанкарла Аћепи, разговарао о продубљивању сарадње између италијанског и српског народа. „Дијаспора је нераскидиви део српског бића, а Српска заједница „Свети Сава“ представља везу Јабланичког округа и региона Венето на северу Италије, и та веза мора бити још јача и дубља. Нашим људима, који су овде на привременом раду, много значе ови сусрети јер на овај начин Србија показује да не заборавља своје сународнике  који заједно чине нашу нераскидиву целину.“

Према речима председника општине Валдањо, са српском заједницом до сада нису имали никаквих проблема, а сарадња ће бити још боља јер постоје реалне основе и потенцијали да се односи унапреде, рекао је Ђузепе Ђанкарло, који је заједно са председником општине Медвеђе отворио бициклистичку стазу у том месту.

Након завршене четврте манифестације “Сачувати од заборава“ сви су били пуни лепих утисака. Председник СКЗ „Свети Сава“, Миодраг Јанковић се у име целе дијаспоре, захвалио гостима  на одазиву и учешћу, а затим је председницима општина Медвеђа и Лебане уручио повеље за учешће на манифестацији. „Морамо да знамо где смо, да чувамо наше корене и наша стабла, јер без тога неће бити ни цвета ни плода. Из тог разлога морамо да имамо чврсту везу са нашом матицом.“

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top