HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Одржана прва џипијада "Медвеђа 2017 - од Петровца до Мркоњског виса"

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Туристичка организација општине Медвеђа је под покровитељством општине Медвеђа, организовала прву џипијаду "Медвеђа 2017 - од Петровца до Мркоњског виса". Промовисање туристичких потенцијала општине Медвеђа, један је од циљева манифестације, која је одржана у суботу, 28. октобра са почетком у 7 часова.

Вожњом моторним возилима опремљеним за савладавање тешко приступачних терена, 30 џипова из разних крајева наше земље одазвало се позиву Туристичке организaције Медвеђа. Телевизијске екипе РТС-а, STV-media, екипа Радио Медвеђе и учесници џипијаде из Београда, Ниша, Власотинца, Лесковца, Бојника и Медвеђе кренули су првим делом трасе од Медвеђе преко Чокотанаца, Црног врха, Рујковца, Доњег и Средњег Бучумета до цркве Св. Петке у Горњем Бучумету.

Паузу направљену на локалитету Каљаје у Рујковцу, чланови Ауто мото клуба „Синхрo-Р“ из Лесковца искористили су како би учесницима џипијаде демонстрирали снагу мотора својих теренаца и своје умеће у вожњи по изузетно тешком терену. Испред цркве Св. Петке у Горњем Бучумету, председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић, је краћим историјатом представио гостима најстарију цркву у општини Медвеђа.

Следећа етапа пута ишла је преко Газдара, Медвеђе, Тупала, Сијарине и Равне бање до Сијаринске бање, где су учесници џипијаде кренули у краћи обилазак ове туристичке дестинације. Наставак трасе водио је преко Боровца, Врапца, Капије, Зајчевца и Мркоња до нове туристичке дестинације „Мркоњског виса“ која се налази на надморској висини од 1070 метара. Теренци су остали паркирани у подножју, а задњи километар трасе до самог врха, учесници џипијаде су у друштву председника општине Медвеђа, др Небојше Арсића, заменика председника општине Медвеђа, Горана Ивановића и директора Туристичке организације општине Медвеђа, Љубише Ристића морали да савладају пешице. Лоши временски услови, киша, јак ветар и ниска температура, учесницима овогодишње џипијаде онемогућила је бистар поглед са Мркоњског виса према Шар планини, Копаонику, Јастребцу, Кукавици, Старој планини, Сувој планини, Голији и Златибору.

Новинарима РТС-а, Мркоњски вис био је инспирација да направе кратку репортажу о овом локалитету. Овогодишња авантура изузетних возача џипијаде завршила се обиласком Ћоровог водопада, и организованим ручком у просторијама основне школе у Петриљу.

Председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић, захвалио се свим учесницима на одазиву, као и Туристичкој организацији, за целокупну припрему прве џипијаде и за активности у протеклој сезони на обележавању трасе пута ка Мркоњском вису.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top