HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

СБР „Гејзер“ финансира замену старог топловода

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Специјална болница за рехабилитацију „Гејзер“ из Сијаринске Бање, поверила је „ЈКП Обнови“ из Медвеђе, послове на замени старих цеви за грејање. Радови су отпочели у октобру месецу, а очекује се да ће ове зиме собе и апартмани са 277 лежајева у хотелу „Гејзер“, бити знатно топлији него претходних година.

Нове цеви постављају се у дужини од 432 метра, а инвестиција је вредна око пола милиона динара. Радове финансира сопственим средствима СБР “Гејзер”. Грејање ће бити на природном енергенту, врелој води која долази из једног од два гејзера, тачније оног који је настао бушењем, док природни гејзер који се налази изнад комплекса базена  преко пута хотела, и даље краси ову лековиту и живописну бању.

Смештена у нетакнутој природи, окружена брдима, малена и лековита, Сијаринска бања представља идеално место за одмор и лечење. У  медицинском блоку пружају се услуге кинези, електро, хидро и пелиод терапије са савременом медицинском опремом. Преко пута хотела налази се комплекс базена испод самог гејзира и то је највеће богатство Сијаринске Бање и прво што се нуди гостима. Ова бања има и 18 активих термоминералних извора лековите воде. „Снежник“, „Здравље“, „Јабланица“, „Рај“, Сузица“, „Боровац, „Спас“, који су неки од имена ових природних извора а користе се за лечење, реуматизма, болести бубрега, органа за варење, кожних болести, неуроза, коњуктивитиса…

Поред лечења, у овој бањи туристи долазе и да се одморе. Туристичку понуду употпуњују различите традиционалне манифестације попут „Гејзерских ноћи“, такмичења у припремању рибље чорбе „Златни котлић“, турнира у малом фудбалу.

 

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top