HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Национални дијалог за запошљавање младих Нови приступи - нови изазови

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Национални дијалог покренут је пре две године у оквиру пројекта немачке развојне сарадње „Подстицање запошљавања младих“ које реализује Немачка организација за међународну сарадњу GIZ у сарадњи са Министарством омладине и спорта као водећим партнером. Подршку дијалогу пружили су и Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије у оквиру швајцарског програма „Знањем до посла“.

Поздравни говор упутила је Председница Владе РС, Ана Брнабић, а затим Њ.Е Аксел Дитман, амбасадор савезне Републике Немачке у Републици Србији, Њ.Е Филип Ге, амабасадор Швајцарске конфедерације у Републици Србији, као и Министар за омладину и спорт, Вања Удовичић.

Ове године циљ је да се сагледају сви могући приступи за унапређење постојећих иновативних модела и мера за подстицање запошљавања младих.

На дијалогу у Београду испред општине Медвеђа, учествовао је, председник општине, др Небојша Арсић.

Учесници су имали прилику да се ближе упознају са искуствима у примени модела унапређења запошљавања и запошљивости младих као што су: подстицај предузетништва и (само)запошљавање кроз  задруге, социјална предузећа, обуке за познатог послодавца и тржиште рада, партнерства јавног, приватног и цивилног сектора кроз иновативне моделе, као и локално и регионално акционо планирање запошљавања. Теме су представљене  како из угла практичара, тако и из угла и искустава младих који су били корисници ових мера. Иновативни модели представљају практичан одговор на изазове у запошљавању и оснаживању младих, а дијалог ће послужити као платформа за размену искустава, промоцију примера добре праксе и ширење иновативних и успешних приступа у запошљавању младих.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top