HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Седница Јабланичког ловног округа у Медвеђи Драган Шормаз, председник Ловачког савеза Србије присуствовао седници

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Председник Ловачког савеза Србије(ЛСС), Драган Шормаз присуствовао је седници Савета Јабланичког ловног округа, одржаног 31.октобра у Сијаринској Бањи. Учешће у седници Савета, узели су и председници ловачких удружења из Медвеђе, Бојника, Црне Траве, Власотинца, Лесковца и осталих општина које припадају овом ловном региону. Домаћин седнице било је ловачко удружење из Медвеђе, а поред председника удружења Милета Гикића, присуствовао је и председник општине, др Небојша Арсић.

Још једном су се чуле речи подршке изменама постојеће законске регулативе која отежава рад ловачких удружења и ловаца, а пре свега Закона о дивљачи и ловству и пратећих правилника Закона о оружју  и муницији. Ловци су подржали активности Ловачког савеза Србије и председника Драгана Шормаза, како би се легални и одговорни  држаоци  оружја  поштедели  непотребних издатака приликом пререгистрације или набавке нових комада оружја.

Разматрало се и о формирању регионалног ловачког савеза, али пошто би та опција била финансијски неоправдана, једногласно је закључено да ловцима за сада није потребан, али ће удружења о томе одлучивати ако им и када им такав предлог буде био званично упућен. Ловци Јабланичког ловног округа очекују да ће нова решења у Закону о дивљачи и ловству унапредити ловство као делатност која није заслужила да буде на друштвеним маргинама. 

Јабланички ловни округ обилује веома лепим и богатим ловним теренима који су подељени на дванаест ловишта, укупне површине од око 250 хиљада хектара. Овим теренима газдују ловачка удружења у округу према постојећој расподели. На територији округа постоје још три засебна ловишта под газдовањем ЈП „Србијашуме“.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top