HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Свечано потписивање уговора о примопредаји опреме за пчеларско удружење “Апис“ из Медвеђе

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Пројекат Подстицања запошљавања младих који спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ, у партнерству са Министарством омладине и спорта Републике Србије спроводи се и на територији општине Медвеђа.

Наша општина је приступила пројекту октобра 2017.године потписивањем Меморандума о разумевању, а први резултати пројекта видљиви су кроз донацију опреме Удружењу младих пчелара.Тим поводом организована је свечана примопредаја опреме, а гост општине Медврђа био је вођа пројекта Heinz-Dieter Harbers. Господин Харберс је рекао да је ово његова прва посета Медвеђи, да је чуо од пчелара из Лесковца да овде има доста младих који се баве органском производњом меда и желео је да прошири пројекат и у нашој општини. Посебан акценат је ставио на нашу природну средину на којој се базира и здрав мед, и могућност прављења меда од борових иглица, јер је наш крај богат боровом шумом.

Помоћ у опреми младим пчеларима је од великог значаја јер могу да отпочну и унапреде свој бизнис, чиме се стварају предуслови да млади остану на овим просторима, и обезбеде себи и својим породицама сигурну егзистенцију.

Општина Медвеђа је обезбедила просторије за рад удружења пчелара, где могу да држе опрему коју су добили, а такође у том простору могу да организују предавања и едукације из области пчеларства, који су им потребни за даље унапређење рада. 

Председник општине, др Небојша Арсић се захвалио Немачкој организацији за техничку сарадњу нa подршци у изношењу овог пројекта, уз уверење да ће заједничка мисија и даље бити на страни јединственог циља, а то је боља и сигурнија будућност младих.

Поред донације од 50 кошница, представници Немачке организација за међународну сарадњу ГИЗ, новоформираном удружењу пчелара “Апис” у Медвеђи уручили су и комплет најсавременије опреме за прераду меда. Председник удружења „Апис“, Милош Јовић изразио је дубоку захвалност на донацији Немачкој организацији ГИЗ и општини Медвеђа на уступљеној просторији у којој ће наредних годину дана моћи да обављају обуке.

Чланови овог удружења добили су електричне ручне центрифуге за врцање меда, млин за шећер, топионик воска са пресом, дупликатор, односно, машину која издваја фруктозу да би се добио чист мед, као и хомогенизатор и лап-топ.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top