HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Посета Министарства грађевинарства, инфраструктуре и саобраћаја Јабланичком округу

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Поводом посете потпреседнице Владе, Зоране Михајловић седишту Јабланичког округа у Лесковцу, одржан је хитан састанак свих председника општина из Јабланичког округа. На дневном реду нашле су се тачке:

  • Закон о озакоњењу, проблематика реализације и предлагање рока завршетка,

  • Закон о становању и

  • Путна инфраструктура.

На састанку су изнети подаци са релавантним подацима о реализованим озакоњеним објектима, закључно са 31.12.2017. године.

Потпредседница Владе Републике Србије, и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић са својим сарадницима, посетила је Лесковац и присуствовала састанку у Јабланичком управном округу.

Сви председници општина из Јабланичког округа изнели су своје проблеме и направљена је анализа учињеног стања на терену у вези озакоњења објеката. Испред општине Медвеђа састанку је присуствовао председник општине, др Небојша Арсић као и начелник урбанизма, Иван Костић.

“Општина Медвеђа направила је одличне резултате у прве две фазе са озакоњених 66 објеката. Главни проблем наших грађана у поступку озакоњења и легализације објеката је недостатак финансијских средстава. Још увек нисмо добили сагласност Министарства за наставак рада људи упошљених на озакоњењу, па након добијене сагласности све ићи још брже. На састанку са министарком грађевинарства и инфраструктуре, Зораном Михајловић највише је било речи о путној инфраструктури, где смо ми истакли наше приоритете, првенствено завршетак путног правца Лебане-Медвеђа. Наведена деоница пута налази се на територији општине Лебане, у доста је лошем стању, оштећена је и има много ударних рупа, због чега је потребно асфалтирање у дужини од 5,5 км. Ову деоницу је и председник општине Лебане, Иван Богдановић, навео као једну од приоритета ѕа асфалтирање.

У плану је и пут преко Радан планине који би спајао Радан планину, Сијаринску Бању, Ђавољу варош и Царичин град. Договорено је још пар путних праваца, од тога један према Капији. Према плану “Путева Србије”, директор Зоран Дробњак је напоменуо да је око 52 милиона планирано за општину Медвеђа, с тим што је могуће да се издвоји и више до краја године. Биће урађен и мост у Тулару како би тај правац, према административној линији са КиМ, ка Мутиводи био што бољи.”

ЈП „Путеви Србије“ би требали да до краја текуће године ураде пројектно – техничку документацију, што је закључено на састанку у Јабланичком управном округу.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top