HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Економско оснаживање младих у општини Медвеђа

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Пројекат „Економско оснаживање младих у општини Медвеђа“ – конципиран је тако да општина Медвеђа у сарадњи са Програмом Уједињених нација за развој (UNDP), имплементира пројекат за ангажовање и усавршавање 20 младих људи на територији општине Медвеђа, који ће своје прво радно ангажовање стећи у раду локалне самоуправе и установама. Правилником ће бити ближе одређено на који начин ће млади људи радити. Оно што је сигурно је да ово представља први корак и ново искуство за све младе људе који су без посла. Значајно је то да на овај начин општина Медвеђа брине о својим младим људима којима ће пружити шансу да се  ангажују у раду локалне самоуправе и на тај начин отпочну своје прво радно искуство на пословима који су специјализовани самој стручној спреми и свом профилу образовања.

“Ово је први корак али и велики изазов за ове младе људе који су будући стожер развоја наше општине. Општина Медвеђа овим пројектом који је мултиетнички, где је заступљена је и родна равноправност, представља велики успех и тиме предњачи у Србији јер на посебан начин жели да омогући младим људима додатно усавршавање и подстицај за ангажовање на поменутим пословима када се створе услови“- рекао је председник општине Медвеђа др Небојша Арсић.

 

Untitled

„Дипломирала сам на Економском факултету у Нишу 2014. године и од тада сам у сталној потрази за послом. С обзиром да живимо у малом месту где се до посла теже долази овај пројекат је јединствена прилика за нас младе да стекнемо радно искуство које ће нам веома користити у будућности. Будући да сам из Лебана и да сам се удала у Медвеђи и овде засновала породицу наишла сам на огромно разумевање и подршку локалне самоуправе која ми је обезбедила да и ја будем део овог пројекта, на чему сам им веома захвална. На мени је да указано поверење оправдам својим радом и ангажованошћу“ – речи су Јасмине Јовановић Ракић, једног од ангажованих дипломираних економиста  на овом пројекту.

 

Untitled2

„Завршио сам Саобраћајни факултет у Београду и стекао звање мастер инжењер саобраћаја. Ово је јединствена прилика у којој локална власт у сарадњи са UNDP пружа могућност да 20 образованих људи остане у свом родном месту. Моја морална обавеза је да одговорим оваквом позиву и својим идејама, радом и знањем допринесем развоју општине. Овај корак који је општина обезбедила пружа сигурност и могућност да напредујем у струци и неизмерно сам захвалан локалним властима. Настојаћу да одговорно, марљиво и са пуно енергије дам свој максимум у предстојећем периоду“- речи су Милоша Перовића из Медвеђе.

 

Untitled3

Милена Стојковић је још један дипломирани економиста и биће ангажована на овом пројекту. „Посао који сам добила значиће ми много, с обзиром на то да сам недавно дипломирала  и пружила ми се могућност да применим стечено знање и стекнем прекопотребно искуство. Такође, ово је један од начина да се млади задрже у месту у којем су рођени, што им даје могућност да радом допринесу развоју заједнице у којој живимо“.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top