HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Укључивање младих кадрова у поступку озакоњења

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

NEmwqLV8SRQ

Након добијене сагласности од стране Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре за наставак поступка озакоњења, створили су се услови за ангажовање стручних кадрова за обављање ових послова.

„Приликом тражења критеријума, односно списка слободних кадрова од стране Националне службе за запошљавање,  добили смо информацију да постоје два незапослена дипломирана правника. С обзиром да нам је тај образовни профил неопходан за обављање ових послова, контактирали смо их и понудили да заснују радни однос на одређено време на пословима озакоњења. Ради се о младим  и образованим људима који ће бити ослонац будућег развоја наше општине. Велико нам је задовољство и срећа када је локална самоуправа у могућности да потпомогне младима да заснују радни однос. Тај успех није само њихов лични већ свих нас, јер како једна по једна породица стаје на чврсте ноге и наша општина ће бити јача“ - рекао је председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић.

„Могу да кажем да је општина Медвеђа на челу са председником Небојшом Арсићем препознала моју жељу да након завршеног факултета стекнем и практично искуство. Знам да је тешко доћи до посла у струци након завршених студија и да се сви довијамо на свој начин и тражимо прелазна решења како би издржавали породицу. Из тог разлога ми је још драже што нисам дуго чекала и што ми је пружена могућност да радим на пословима озакоњења у Општинској управи, што ће мени и мојој породици помоћи у остваривању  наше жеље, тј. останка у Медвеђи. Свесна сам да је то посао на одређено време, али гајим наду да ће се створити услови у блиској будућности да и ми, млади и школовани људи, заснујемо радни однос на неодређено време и на тај начин обезбедимо егзистенцију својој породици“ речи су Сање Радојевић, једне од два правника која је свој први посао у струци добила у општинској управи општине Медвеђа.

Друго лице које ће бити ангажовано на истим пословима је Марко Савић. „Након завршеног Правног факултета у Нишу и стеченог звања дипломираног правника, нисам могао да нађем посао. У међувремену служио сам војску у Београду у школи резервних официра где сам стекао чин потпоручник у резерви. Због немогућности да се запослим у претходном периоду, био сам принуђен да тражим посао даље од свог рoдног места. Убрзо сам оформио и породицу, што ме је још више подстакло да радим и привређујем. Посао сам нашао у адвокатској канцеларији у Нишу, а затим сам радио и у предузећу за увоз и извоз воћа и поврћа. Жеља ми је првенствено била да се вратим у свој родни крај где сам поново покуцао на врата локалне самоуправе и потражио посао у Медвеђи. Нисам дуго чекао на Заводу, стигао ми је позив да отпочнем рад на пословима озакоњења  у Општинској управи. Понуду сам одмах прихватио, и драго ми је што ћу радити посао у својој струци који ће ми обезбедити донекле егзистенцију, јер са поносом могу да кажем да сам срећно ожењен човек, отац једног детета, а за неколико месеци  очекујемо принову и проширење породице.“

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top