HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Округли сто сталне конференције градова и општина на тему “Унутрашњи дијалог о Косову и Метохији”

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

У оквиру процеса „Унутрашњи дијалог о Косову и Метохији“, 12. фебруара у Ректорату Универзитета у Нишу, одржан је „Округли сто градова и општина“.

Овом округлом столу, који организује СКГО у сарадњи са Радном групом Владе Републике Србије и Министарством државне управе и локалне самоуправе, присуствовао је и председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић. Састанак је одржан са свим члановима председништва СКГО у циљу пружање подршке вођењу унутрашњег дијалога. Представници општина и градова истакли су да желе на све могуће начине да помогну општинама на Косову.

По десет општина из централне Србије пружаће помоћ једној од општина на Косову и Метохији у којој претежно живи српско становништво- један је од централних закључака округлог стола, који је организован на иницијативу Александра Вучића, председника Републике Србије.

Скуп је водила Душанка Голубовић, председница СКГО и градоначелница Сомбора.  Представници Владе који су узели учешће у расправи били су: Бранко Ружић, министар државне управе и локалне самоуправе, Марко Ђурић, директор Канцеларије за Косово и Метохију, Бојан Стевић, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе, Радомир Илић, државни секретар у Министарству правде и Никола Селаковић, генерални секретар председника Републике Србије.

Према речима Марка Ђурића број присутних представника локалних самоуправа из целе Србије и њихових предлога о начинима помоћи сународницима који живе на Косову и Метохији, је доказ јединствене жеље да се сачува и стави под заштиту наш народ на Косову и Метохији. Овде није реч само о финансијској подршци, јер приоритет није новац.

“Веома је значајно да постоји висок степен свести о потреби да се помогне не само у материјалном смислу, него да се психолошки и симболички стави до знања да је држава Србија присутна на територији Косова и Метохије. Тиме показујемо да 150.000 наших сународника на КиМ имају подршку и заштиту, и да завређују пажњу и живот достојан човека у 21. веку. Времена су таква и тешка, да налажу да и локалне самоуправе понесу део терета и одговорности за државну и националну политику, као и заштиту државних и националних интереса. Сами не можемо да урадимо много, али окупљени можемо да урадимо много више за наш народ на Косову и Метохији” , рекао је Марко Ђурић.

 

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top