HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Завршни догађај развојног програма Европског прогреса

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Након три године рада на пројектима који су реализовани од стране Европског прогреса, у склопу развојног програма локалних самоуправа, представљени су резултати остварени кроз 254 иницијативе.

„Европски прогрес“ је програм намењен одрживом и регионалном развоју који је имао бројне позитивне ефекте за 34 општине југозапада и југоистока Србије.

Општина Медвеђа је једна од општина која је учествовала у развоју и чији резултати су видљиви кроз побољшан рад локалне самоуправе. Завршном догађају програма испред општине Медвеђа присуствовао је председник општине, др Небојша Арсић, начелница општинске управе, Светлана Тодоровић и помоћница председника општине Медвеђа, Лемја Ђема.

„Уз подршку Владе Републике Швајцарске и Европске уније направљени су важни кораци ка пољу доброг управљања и уређења ових општина, како би пре свега грађанима омогућили транспарентније и равноправније учешће и укљученост у раду локалних самоуправа. Верујем да смо уз велику подршку и под стручним вођством ЕУ и Швајцарске канцеларије за сарадњу успели да допринесемо да се понекад апстрактни концепт доброг управљања примени на конкретан и опипљив начин у свакодневном раду локалне самоуправе.“

Програм је допринео јачању конкурентности лоаклних самоуправа и лоаклних економија, побољшању пословне и социјалне инфраструктуре, социјалном укључивању угрожених група становништва и најбитније, повећању квалитета живота локалног становништва.

Догађају су присуствовали председница Владе Србије, Ана Брнабић, министарка за европске интеграције Владе Републике Србије, Јадранка Јоксимовић, амбасадор и шеф Делегације Европске уније у РС, Сем Фабрици, амбасадор Швајцарске у Србије, Филип Ге, представници донатора, министарства Републике себије, 34 општине које су учествовале у реализацији Европског прогреса, развојних агенција и пројеката, цивилног друштва као и међународних и домаћих организација.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top