HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Светски дан цивилне заштите

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

 

Свечаном седницом Општинског штаба за ванредне ситуације, општина Медвеђа обележила је 1. Март-светски дан цивилне заштите.

Обележавање 1. марта, установљено је 1990. године одлуком Генералне скупштине Међународне организације цивилне заштите (ICDO) са циљем да се укаже на витални значај  и улогу служби цивилне заштите у случају елементарних непогода, катастрофа и других несрећа и опасности.

 

На дневном реду седнице Штаба нашле су се следеће тачке:

  1. Свечано обележавање 1. марта Светског дана цивилне заштите

  2. Усвајање Плана рада Општинског штаба за 2018. годину

  3. Постављање повереника и заменика повереника Цивилне заштите

  4. Додела признања заслужим грађанима и организацијама

  5. Разно.

 

Свечаној седници присуствовао је начелник одељења за ванредне ситуације из Лесковца, Ивица Ранђеловић, као и шеф одсека за ризике и цивилну заштиту из Лесковца, Мирослав Јефтић. Присутне госте и чланове штаба поздравио је председник општине уједно и командант штаба, др Небојша Арсић.

„Светски дан цивилне заштите обележавамо у ситуацији када наша земља, преко Сектора за ванредне ситуације, поново успоставља неоправдано запуштен и девастиран систем цивилне заштите. После више од две деценије цивилна заштита у Републици Србији, поново добија на значају и интензивно се ради на њеном јачању. Иста се организује и планира и на нивоу јединица локалне самоуправе, органа државне управе и привредних друштава. У току је процес формирања јединица цивилне заштите опште намене и повереника цивилне заштите по насељеним местима у свим градовима и општинама. На територији општине Медвеђа, Скупштина је донела 15. септембра 2011. године Одлуку о организацији и функционисању цивилне заштите.”

 

На самој седници усвојен је План рада Општинског штаба за 2018. годину, постављени су повереници и заменици повереника Цивилне заштите у 34  месне заједнице и додељена признања заслужним појединцима и установама за протеклу годину. Захвалнице су добиле организације, Црвени крст Медвеђе, Центар за социјални рад у Медвеђи, и појединци Вељко Савић из Медвеђе, Тијанић Милош из Тулара и Стаменковић Владимир из Медеваца.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top