HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Састанак са ЕПС-ом у вези чишћења електро мреже

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

У кабинету председника општине одржан је састанак са представницима ЕПС-а из Лебана везано за проблем снабдевања електричном енергијом корисника по месним заједницама.

На иницијативу председника општине др Небојше Арсића, у Медвеђи је уговорен састанак са представницима месних заједница са територије општине Медвеђа и руководством ЕПС-а из Лебана. Састанку испред Електропривреде Србије присуствовао је Александар Димитријевић, руководилац погона из Лебана Оператор дистрибутивног система ЕПС-а, и Љиљана Голубовић руководилац техничког центра погона ЕПС-а из Лебана.

Обзиром да се на терену често јављају прекиди у испоруци електричне енергије, и да велике проблеме ствара неадекватно очишћена мрежа, крајњи циљ састанка је био да се изнађе решење које би било задовољавајуће за све стране.

Господин Димитријевић је рекао да приоритетан посао ЕПС-а расписивање тендера за текуће чишћење и одржавање мреже, након чега могу да се ангажују људи који би прошли обуку рада на чишћењу растиња и стабала која ометају и доводе до прекида испоруке струје до крајњих корисника.

„Како је подручје општине Медвеђа просторно велико и мрежа је другачија, шумовит је крај а куће разуђене, све је то имало за утицаја да дође до овог проблема“, рекла је Љиљана Голубовац из ТЦ из Лебана.

Директор огранка ЕПС-а из Медвеђе, Жарко Ђорђевић је рекао да су сопственим средствима у пар наврата очистили око 50 стабала која су ометала струјну мрежу, али да то није довољно и да се мора изнаћи неко дуготрајније решење, с обзиром да младице стабала поново ничу и јавља се исти проблем.

„Нормално је када су зими велике падавине и ванредне ситуације да долази до нестанка струје и наши људи имају разумевања за такве ситуације, али се дешава да буде и лепо време а да грађани зову и жале се да немају струје, да им уређаји страдају због лошег напајања и сталних прекида. Најчешће се то дешава у Маровцу, Медевцу, Богдушевцу, Тулару, Губавцу, Петриљу, Пороштици, Бучумету и другим месним заједницама. Ти људи не траже много, већ оно најосновније, да за оно што плаћају буду и редовно снабдевени електричном енергијом. Свесни смо ситуације и да ЕПС ради све што је у њиховој моћи, а изузетну сарадњу имамо и са господином министром Александром Антићем у Министарству енергетике и рударства, као и са Милорадом Грчићем директором ЈП Електропривреда Србије па ћемо и њима предочити проблем и надам се у што скорије време решити проблем. У разговору са њима од раније говорило се и о алтернативном напајању, ткз. прстенасто напајање којим би се колико толико осигурало напајање“- рекао је председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top