HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

„Србија Шуме“ у акцији пошумљавања општине Медвеђа

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

У склопу пројекта „Једно дрво за једног ратника“, на подручју општине Медвеђа вршено је пошумљавање уз нове засаде шуме. Носилац пројекта је Управа за извршење кривичних санкција Министарства правде Републике Србије.

Шумска секција Медвеђе је у сарадњи са шумским газдинством Лесковца, и директором Зораном Момићем организовала акцију пошумљавања коју спроводе затвореници установе за извршење казне затвора из Лесковца. 

„ЈП Србија Шуме укључила је у племениту мисију озелењавања и пошумљавања бројних огољених површина и општину Медвеђа. Циљ пројекта је да се кроз општекорисни рад на пошумљавању, очува сећање на део традиције српског народа и пружи подршка унапређењу третмана и ресоцијализацији осуђеника. “ -рекао је председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић.

Звонимир Баковић, руководилац Одељења за гајење шума на нивоу ЈП "Србијашуме" и руководилац пројекта "Једно дрво за једног ратника", као важан део пројекта је апострофирао чињеницу да су у акцијама пошумљавања ангажована лица на издржавању затворских казни у казнено-поправним заводима Србије, што значајно помаже њихову ресоцијализацију и осмишљава уобичајено тешке периоде у њиховим личним животима.

На подручју општине Медвеђа пошумљено је око 3 хектара шуме, а  према плану пројекта "Једно дрво за једног ратника", у Србији је од 2014., па до краја 2018. године бити посађено 1.300.000 садница дрвећа, односно за сваког страдалог родољуба по једно дрво. Пројекат, поред пошумљавања Србије, има за циљ да заборав не прекрије херојство и родољубље страдалих српских ратника у Великом рату од 1914. до 1918. године.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top