HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Српско-албански речник у електронској форми

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Ученицима албанске наставе из основних школа у Медвеђи представљен је српско-албански речник у форми онлајн издања.

Тихана Леко, испред Високог Комесара за националне мањине OESC-а, која је учествовала у изради речника, рекла је да: “У складу са препорукама Радне групе основане при Министарству просвете, науке и технолошког развоја чији је и општина Медвеђа члан, и Студије за унапређење наставе и учења српског као матерњег језика у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа, важно знати службени језик државе у којој живиш, због лакше интеграције у друштво и због посла. Са друге стране, служити се матерњим језиком, националне мањине чувају своју културу и традицију.”

Канцеларија високог комесара ОЕБС-а за питања националних мањина из Хага представила је у основној школи у Медвеђи, електронску верзију издања “Малог речника” на албанско-српском и српско-албанском језику.

Координаторка израде овог речника, Наташа Бошковић рекла је да је ово први илустровани српско-албански/ албанско-српски речник прилагођен деци основношколског узраста.

Председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић је истакао на значај овог пројекта. “Учење језика је лична надоградња сваког од нас. Сигуран сам да ће учење српског језика у одељењима са наставом на албанском језику, сада ићи много лакше и брже уз електронско издање српско-албанског речника.“

Презентацији је присуствовало око тридесет ученика из основних школа на територији општине Медвеђа. Могућности речника и како се он користи показали су представници Канцеларије високог комесара ОЕБС-а за питања националних мањина Тихана Леко и Наташа Бошковић.

Презентацији су поред ученика ОШ Горња Јабланица из Медвеђе, присуствовала и деца из основних школа у Тупалу и Сијаринској бањи.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top