HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Обележен дан општине Медвеђа

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Свечаном седницом скупштине општине Медвеђа и пригодним културно уметничким програмом обележен је 20. мај, дан општине Медвеђа. Овај датум се деценијама уназад слави као дан ослобођења овог краја у Другом светском рату.

Пријем гостију и делегација у кабинету председника општине, др Небојше Арсића, претходио је свечаној седници. Након пријема званица уследило је званично пуштање за саобраћај улице Нова заобилазница у Медвеђи. Траку су пресекли председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, проф. др Зоран Станковић и председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић.

Проф. др Зоран Станковић је на отварању нове заобилазнице, која је већим делом финансирана новцем Координационог тела, рекао да је ове године за Медвеђу опредељено око 50 милиона динара из буџета тог тела, што је знатно више него прошле године. „Ово је једна мала инвестиција, али је велики догађај за ову средину узимајући у обзир све околности. Знам да овде народ тешко живи, да је велика незапосленост, да нема довољно инфраструктурних објеката, да је мало привредних субјеката, али исто тако очекујем да ћемо сви ми заједно ублажити тај проблем.” Станковић је окупљеним грађанима још рекао да се не плаше било каквих сукоба јер по његовим речима нема никаквих назнака за било какве сукоба на нашој територији, јер овде људи живе безбедно са одличним међунационалним односима.

Председник општине Медвеђа Небојша Арсић захвалио је Зорану Станковићу на помоћи коју ово тело пружа општини Медвеђа и подсетио да је Координационо тело спона општине Медвеђа са Владом Србије. „Ова инвестиција је вредна 23 милиона динара, од чега је Координационо тело дало 17 милиона а остатак је уложила општина Медвеђа. Ова улица има савремену лед расвету и атмосферску канализацију. Ово је прва од две улице које смо планирали да урадимо у Медвеђи“, рекао је Небојша Арсић председник општине Медвеђа.

Након пуштања у саобраћај улице Нова заобилазница, у Културном центру одржана је свечана седница којом је преседавао Фљорим Сахити, заменик председника Скупштине општине Медвеђа. На самом почетку минутом ћутања одата је почаст преминулом Милутину-Дилету Вуковићу, дугогодишњем упошљенику општинске управе у Медвеђи, којем је на свечаној седници требало да буде уручена захвалница за развој и популаризацију шаха на територији општине Медвеђа.

На седници је усвојена одлука о додели признања и награда ученицима основних и средњих школа, грађанима, физичким и правним лицима са територије општине Медвеђа који су постигли значајне резултате у области образовања, уметности, културе, хуманости, рада и спорта у 2017/2018. години.

Председник општине Медвеђа у обраћању присутним званицама подсетио је на резултате које је локална самоуправа остварила у протеклој години.

„Данашњи празник је прилика и да се сви ми, којима је стало до напретка Медвеђе преиспитамо да ли је могло више, брже и боље, и баш као и раније, и овога пута понављам да смо сви у локалној самоуправи спремни и одлучни да током мандата испунимо обећања која смо дали и да реализујемо све предвиђено планским и развојним документима Скупштине општине Медвеђа, јер грађани Медвеђе то заслужују. За све то је потребан заједнички рад како би се остварили сви предвиђени циљеви а све ради бољег и квалитетнијег живота грађана Медвеђе. Политички се можда нећемо увек сложити, имаћемо и различита мишљења о правцима развоја и приоритету реализације пројеката, али свима нама мора бити на првом месту заједнички интерес а то је развој Медвеђе. На том путу сви морамо дати свој пуни допринос, а личне и политичке интересе морамо подредити интересима општине и њених становника“, закључио је Арсић.

Видео презентацијом која је приказана присутнима у сали Културног центра, обухваћен је комлетан рад у протеклој години, након које је председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић уручио признања и награда најбољим ученицима и поједницима.

Специјалну захвалницу за хуманитарни рад на територији општине Медвеђа председник општине Медвеђа, Небојша Арсић уручио је Мирјани Соколовић, родом из Ивања, која је дуго година живела у Бечу где је радила као медицинска сестра, а својим хуманитарним радом у најтежим временима за наш крај и уопштено за целу Србију, у време санкција донирала лекове и санитетски материјал, чија помоћ је општини Медвеђа била тада преко потребна.

Регионални центар Министарства одбране из Ниша, пуковник Ненад Марковић је за ову свечану седницу, припремио признања и захвалнице војницима који су добровољно одслужили војни рок. Сви награђени су добили и значку војске као успомену на овај добровољни чин. Речима да “један који жели је увек јачи од двојице који морају” дао је поређење на укинут војни рок и на све већу заинтересованост за војску код омладине.

Након завршетка свечане седнице у холу Културног центра отворена је изложба фотографија под називом “Путовање три објектива“ аутора Томислава Петернека, Горана Кукића и Игора Мандића.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top