HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Презентација јавног позива за пројекат „Радимо за бољу будућност деце“

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Пројекат „Радимо за бољу будућност деце“ партнерски је пројекат града Лесковца и општина Власотинце, Лебане и Медвеђа, који финансира Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику Републике Србије.

Тим поводом је јуче у холу Културног центра општине Медвеђа одржана презентација јавног позива који је расписала општина Медвеђа, за учешће у Програму обуке за започињање бизниса/унапређење пословања и доделу бесповратних средстава младима (старости 18 до 35 година) младим брачним паровима, младим мајкама и женама, у оквиру пројекта "Радимо за бољу будућност деце".

Испред Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа присуствовала је директор Центра, Драгана Белензада, која је представила пројекат и упутила смернице за аплицирање на конкурсу.

Председник општине Медвеђа, поздравио је младе брачне парове као и заинтересоване стране, осврнувши се на претходни период и на резултате које је заједно са својим тимом постигао како би се млади задржали у Медвеђи и оформили породице.

„Много се радило како би се створили услови да наша омладина, и потенцијал који имамо задржи и не оде даље од свог родног места. Водимо рачуна о сваком младом лицу, при томе морам да истакнем да се на високообразовни кадар посебно водило рачуна. Ове мере подстицања ће само још више допринети и омогућити младима да се баве и приватним предузетништвом и започну мали бизнис, обзиром да су услови јако повољни. Пружањем нефинансијске и финансијске помоћи путем овог пројекта биће подстакнуто самозапошљавање и запошљавање циљних група“- рекао је председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић.

Општина Медвеђа пројекат суфинансира и спроводи у оквиру Програма подршке спровођењу мера популационе политике у Републици Србији – меру усклађивања рада и родитељства. 

Драгана Белензада је рекла да је циљ ових мера, развој и промоција предузетничког духа и постицање предузетништва код незапослених младих (старости од 18 до 35), младих брачних парова, младих мајки и жена, као и пружање подршке пословању и развоју новоснованим и постојећим микро, малим и средњим предузећима , као и предузетницима и пољопоривредним газдинствима. Програм се реализује у две фазе и то:

I  фаза Програма – Обуке

II фаза Програма – Додела бесповратних средства и менторинг

Рок за доставу пријава за учешће у обуци за започињање бизниса је 07. септембар 2018. године до 14:00 часова.

 

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top