HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Потписани уговори за јавне радове

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Oпштина Медвеђа потписала je уговоре о ангажовању незапослених лица на спровођењу јавних радова.

Уговор је закључен јуче између Националне службе за запошљавање, општине Медвеђа, Дома здравља у Медвеђи, Специјалне болнице за рехабилитацију "Гејзер" из Сијаринске Бање и Јавно комуналног предузећа "Обнова" из Медвеђе.

Вредност јавних радова износи 6.000.000 динара, од тога се једним делом, у износу од 3.000.000 динара финансирају средствима из буџета општине Медвеђа, а другим делом, средствима Националне службе за запошљавање, такође у износу од 3.000.000 динара.

На јавним радовима биће ангажовано укупно 44 радника, од чега у ЈКП "Обнова" биће њих 18 на пословима чишћења депонија, путева, гробаља и уређења јавних површина, затим  у Дому здравља у Медвеђи 14 радника на одржавању и заштити животне средине, чишћењу круга, ординција и отклањања комуналног отпада на већ одређеном складишту, и у Специјалној болници за рехабилитацију у Сијаринској Бањи, 12 радника на чишћењу и одржавању бањске реке, парковских површина и санацији заштитиног појаса термоминералних извора у Сијаринској Бањи. Јавни радови ће се спроводити у наредна 3 месеца за раднике преко „Обнове“, а на 4 месеца код РХ центра у Бањи и Дома здравља.

“Овим пројектом Националне службе за запошљавање ће бити запошљене 44 особе. Ово је највеће издвајање општине Медвеђа за спровођење јавних радова до сада. Сезонски послови нису трајна алтернатива, привременог су карактера, али помажу да се преброде тих пар месеци, обзиром да су и здравствено осигурани и да иде радни стаж на овим пословима. За мене лично нема веће сатисфакције него да видим да се у Медвеђи враћају млади људи. Радимо све што је у нашој моћи да зауставимо точак миграције и вратимо људе назад у Медвеђу. Када имамо младе и образовне људе, неопходно је осим посла пружити им садржај који ће им учинити живот у месту интересантнијим, а Медвеђа све више постаје центар културних дешавања. Ту су концерти класичне музике, изложбе, представе. Велике напоре улажемо да сви људи добију посао, без обзира на године старости, националну припадност или стручну спрему" - изјавио је приликом потписивања уговора председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић. 

Горан Јанковић, представник Националне службе за запошљавање, рекао је да са нашом општином стандарно имају добру сарадњу у спровођењу јавних радова. " Програм јавних радова намењен је радном ангажовању првенствено теже запошљивим незапосленим лицима и незапосленим у стању социјалне потребе, ради очувања и унапређења радних способности незапослених, као и ради остваривања одређеног друштвеног интереса. Ове године је општина Медвеђа издвојила највећи износ за јавне радове у Јабланичком округу од свих општина."

Уговоре су са председником општине Медвеђа, др Небојшом Арсићем, и представником НСЗ, Гораном Јанковићем, потписали испред Дома здравља др Марина Арсић, испред ЈКП Обнова директор Станко Милошевић и испред Специјалне болнице , директор др Зоран Раденковић.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top