HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Посета Амбасадора Руске Федерације општини Медвеђа и Путинову

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

У просторијама локалне самоуправе општине Медвеђа, данас је уприличен пријем за Амбасадора Руске федерације у Београду, Александра Чепурина коме је ово друга званична посета општини Медвеђа.

Састанак коме су присуствовали челници општине Медвеђа, градоначелник града Лесковца, председник општине Куршумлија, начелник Јабланичког округа, уз присуство представника Руске хуманитарне мисије на Балкану показао је праву слику заједништва у циљу исте мисије одржавања добрих пријатељских односа ових двеју држава.

Обзиром да је посета општини Медвеђа, односно Путинову у Месној заједници Горњи Гајтан, повод посете руског амбасадора, разговарало се о идеји на коју су дошли мештани овог засеока, русофили и поштоваоци руског председника Владимира Путина.

“Како је ово друга посета високог руског званичника за кратко време, за општину Медвеђа и нас она представља изузетну част. Мештани засеока Путиново су изразили велику љубав према Русији, руском народу и њеном председнику, отуда и њихова жеља да промене назив места у коме живе”- истакао је председник др Небојша Арсић.

Након официјелног дела састанка, размењени су поклони, а затим је делегација прошетала центром Медвеђе. Основна школа “Горња Јабланица” имала је част да на презентацији електронског часописа “Пионир” присуствује и амбасадор Чепурин са гостима, тако да су дани обележава 130. година постојања школе тиме још више добили на значају.

Гости су након тога отишли у планираној посети Путинову и Горњем Гајтану. Амбасадор Руске федерације, Александар Чепурин је изразио велико задовољство што је поново у Медвеђи, и да већ дуже време жели да посети засеок Путиново у Медвеђи.

”Ово је вероватно најмање место на свету названо по најпознатијем политичару овога века, што је јако интересантно за људе у Русији. Иако ове године обележавамо 180 година пријатељства и добрих дипломатских односа између наше две земље, то пријатељство нас веже и дуже. У Србији не долазим као представник једне од највећих земаља света, него као пријатељ српског народа. Руске хуманитарне организације помажу и развијају добре односе између два народа, а пут према Путинову биће завршен у предвиђеном року обзиром да је финансиран средствима која су обезбеђена у сарадњи Русије и Србије.” рекао је амбасадор Чепурин.

У центру села налази се кафана “Крим” у оквиру које постоји библиотека, украшена сликама локалног уметника Рајка Божовића. Такође, добро је опремљена старим предметима који чувају традицију и служе да се иста обнови. Кажу мештани да је у овом малом селу све спремно за пријем туриста. На неколико километара удаљености је и Ђавоља варош, а општине које леже на обронцима Радана годинама уназад раде на међусобном повезивању што би туристичку понуду учинило примамљивијом и доступнијом. Путиново је насеље које његови најстарији мештани називају малом вароши. Ученик чувеног уметника Никоса Сафронова урадио је копију Путиновог портрета, који ће од сада красити чувену кафану “Крим“ у Путинову, а поклон је руске делегације.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top