HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

„Џипијада Медвеђа 2018”

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Туристичка организација општине Медвеђа је у циљу промовисања туристичких потенцијала наше општине у недељу организовала џипијаду којом je упознала учеснике са свим благодетима која општина Медвеђа нуди. Колона од преко 30 џипова прошла је јуче задатом трасом од Петровца до Ћоровог водопада у дужини око 110 км.

Друга џипијада по реду, одржана под покровитељством општине Медвеђа, окупила је страствене возаче џипова који живе за адреналинске вожње по неприступачном терену. Одазив је као и протекле године био јако добар, па су своје умеће представили учесници из Бојника, Лебана, Лесковца, Власотинца и других места у региону.

Полазна тачка била је црква Свете Петке у Бучумету где су се окупили сви учесници и кренули преко Гајтанских врата до Соколовог виса, а затим направили краћу паузу у засеоку Путиново, у Гајтану.

Караван је затим наставио путем Туларске бање, до које су џипови стигли преко Реткоцера и Спонаца. Туристичка организација општине Медвеђа представила је и ово природно богатство по лековитим водама које нису довољно искоришћене.

Следећа дестинација по рути џипијаде био је Ћоров водопад у селу Петриље, који је за кратко време постао туристичка атракција. Иначе, Ћоров водопад се налази у атару села Петриље, на 300 метара од магистралног пута М9, а удаљен 8 км од Медвеђе и 7 км од Сијаринске Бање. Дужина тока Ћоровог потока, на коме се водопад налази, од извора до ушћа у Туларску реку је свега 500 метара, тако да се ова чиста, изворска вода може користити чак и за пиће. У непосредној близини, Туристичка организација Медвеђе уредила је мини парк и саградила летњиковац, у коме можете провести диван дан у нетакнутој природи и у кругу породице или пријатеља роштиљати.

Поред вожње по “off road” деоницама, најспретнији возачи извели су и неколико акробација на екстремном терену испод Соколовог виса, и изазвали одушевљење и побрали аплаузе присутних. Да џипови и адреналинска вожња нису искључиво резервисани за мушкарце, показале су и даме којима је ово први пут да учествују на џипијади.

Крајња одредница маршуте била је посета Сијаринској Бањи, најпопуларнијем бањском лечилишту у овом делу Србије. У Сијаринској бањи је за све учеснике друге Џипијаде приређен ручак.

Председник општине Медвеђа др Небојша Арсић је нагласио да је "Медвеђа велика општина и да ћемо због тога, сваке године имати нову трасу џипијаде, како би испунили циљ манифестације а то је туристичка промоција наше општине. Ово је један леп догађај где се људи упознају, окупљају и друже."

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top