HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Hемачкa организациja ХЕЛП потписала уговоре са корисницима донација у Медвеђи

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Јуче је у сали Културног центра организовано потписивања уговора о донацији у оквиру пројекта „Подршка социо-економској стабилности у региону Западног Балкана" коју финансира Влада Републике Немачке и циљни градови и општине укључени у пројекат.

„Подршка социо-економској стабилности у региону Западног Балкана", као пројекат Немачке невладине организације Help, реализује се од априла 2017. и спроводиће се до краја јануара 2019. године. Реализацију пројектних активности финансира Хелп путем донаторских средстава уз учешће Општине Медвеђа која суфинансира директне трошкове набавке опреме у износу од 14.400 евра. Вредност пројектне компоненте подршке доходовним активностима у Медвеђи износи 36.000,00 евра.

Председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић и Хелпов менаџер за економски развој Маша Бубањ уручили су 15 уговора о донацији корисницима са територије општине Медвеђа. Након два круга селекције у којој је учествовало два пута више заинтересованих одабрано је 15 финалних апликаната који су задовољили социјалне и економске критеријуме за подршку развоју микро и малих пословних делатности.

Међу онима који су поднели документацију на конкурсу, изабрано је 15 лица, од тога 1/3 су припаднице женског пола, и припадника албанске националне мањине. Потписници уговора добиће опрему за занатске, услужне и пољопривредне активности (керамичар, вулканизер, израда кошница, узгој воћарских и повртарских култура).

Небојша Арсић председник општине Медвеђа истакао је данас да је ово леп дан за Медвеђу и кад год се ради о запошљавању онда је то празник.

„Ми убрзаним корацима излазимо из круга најнеразвијених општина. Оно што смо данас учинили са ХЕЛП-ом је велики корак, обиром да смо поделили 15 уговора".Маша Бубањ, Хелпов менаџер за економски развој казала је данас да им је велико задовољство што су данас у Медвеђи и што су потписали уговоре са 15 корисника грантова.

„Ми смо у Медвеђи већ били 2008. године. Задовољни смо што смо опет овде а све са циљем побољшања социо економске ситуације у Медвеђи"

Потписни уговора ће до краја године добити опрему просечне вредности 2.400,00 евра, пословне и стручне обуке у складу са потребама подржаних делатности, умрежавање и менторинг у току трајања пројекта.

Обавезе потписника уговора о донацији су финансијско учешће у износу од 20% од вредности дониране опреме, 8 часова рада у корист локалне заједнице, регистрација делатности у складу са законодавством Републике Србије и/или додатно запошљавање једног радника, као и похађање пословних обука организованих од стране Хелпа у оквиру пројекта.

Компонента економског оснаживања кроз подршку доходовним активностима у Србији реализује се у Лесковцу, Медвеђи, Нишу, Сврљигу, Пироту и Мионици.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top