HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Пет основних школа у Медвеђи добиће интерактивну паметну таблу

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Општина Медвеђа, иако спада у ред слабије развијених општина, труди се на све начине да модернизује образовни систем по школама и подигне ниво знања кроз употребу нових технологија. Ученици првог разреда на територији општине Медвеђа добиће ускоро интерактивне, паметне табле, како би њихови први кораци у стицању знања били што лакши и садржајнији. Набавку паметних табли финансира локална самоуправа Медвеђе, а иницијатор модернизовања школа на територији општине Медвеђа је председник општине, др Небојша Арсић. На ту тему нешто више, говорило се и на састанку одржаном у Предшколској установи "Младост", где су се окупили директори основних школа са територије општине Медвеђа.

 „Сада је XXI век, дигитализација школства је у току. Наша је жеља да ученици општине Медвеђа не каскају за новим технологијама у школству и могућностима које имају њихови вршњаци у већим градовима. Увођење паметних табли је велики помак како за наставни кадар тако и за ђаке. Реч је о савременој образовној технологији за ученике и наставнике, и то је само један од потеза који локална самоуправа чини да побољша положај младих."

Интерактивне табле су величине као и обичне школске табле. Могућ је приказ видео записа, фотографија високе резолуције, примену великог броја софтвера едукативног садржаја као и измене и снимање активности које су у току. Површина табле је осетљива на додир али омогућава и употребу дигиталног мастила. Овај вид наставе обезбеђује бољу мотивисаност ученика и лакше одржавање њихове пажње, захваљујући томе што ученици у овом виду наставе могу да буду активнији, уместо да буду концентрисани на бележење.

Интерактивна табла је на ћирилици а деца могу писати и брисати по њој прстима уз модерне садржаје наставе.

Паметна табла за наставу отвара могућност наставницима да лако, квалитетно и занимљиво спреме школски час. Свако предавање је могуће снимити и поновити садржај необројано пута или додати нове делове.

Паметна табле ствара предуслове за ангажовање свих чула у процесу стицања нових знања, развија креативност ученика и обезбеђује већу активност ученика у настави и учењу.

 

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top