HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Свечана седница председништва СКГО поводом 65 година оснивања Потписивање Меморандума о сарадњи у оквиру пројекта “Унапређење доброг управљања на локалном нивоу”

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Стална конференција градова и општина јуче је у Сава центру у Београду одржала седницу председништва на којој су представљени резултати рада СКГО у 2018. години. Уједно је свечано обележен значајан јубилеј - 65. година постојања и рада СКГО на унапређењу услова функционисања локалне самоуправе и квалитетнијег живота грађана.

Тема 46.седнице СКГО била је „Европска будућност локалне самоуправе“, а на самој седници дефинисане су кључне тематске области кроз конструктиван дијалог учесника које су одредиле битне кораке и активности за 2019.годину.

Поред представника 14 градова и општина којима су додељени пакети подршке, што је означило и званичан почетак спровођења пакета, свечаном потписивању присуствовали су званичници Министарства државне управе и локалне самоуправе, Амбасадор Швајцарске Конфедерације, Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге (UNOPS) и Генерални секретар СКГО.

Меморандум о сарадњи за доделу пакета подршке за унапређење доброг управљања на локалном нивоу испред општине Медвеђа потписао је председник, др Небојша Арсић. Пројекат се спроводи у оквиру програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – SwissPRO“, који реализује UNOPS.

Пакети подршке подразумевају техничку помоћ која ће бити пружена кроз развој модела аката, обуке, менторски рад и директну саветодавну подршку, са циљем да се изабраним градовима и општинама пружи подршка за унапређење и успостављање како нормативног оквира, тако и одговарајућих процедура и механизама ради унапређења њиховог поступања у датим областима.

Пакет подршке за унапређење грађанског учешћа и транспарентности додељени су следећим градовима и општинама: Београду, Кикинди, Смедереву, Јагодини, ГО Врачар, Кучеву и Великом Градишту.

Подршка за унапређење антикорупцијских политика пружена је: Зајечару, Сомбору, Лозници, Бољевцу, Пландишту, Жабљу и Медвеђи.

 

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top