HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Одржани састанци са представницима месних заједница и политичких партија Тема пројекција буџета за 2019. годину

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић одржао је у протеклих недељу дана састанке са представницима месних заједница на територији општине Медвеђа, као и са представницима политичких странака како би укључио и обухватио све релавантне чиниоце у пројекцији буџета за 2019. годину.  

Буџет општине Медвеђа ће бити пројектован и на основу предлога грађана, који су у протеклом периоду имали могућност да своје сугестије предложе путем писаних предлога, који су могли да доставе у просторијама Општинске управе, тренутно измештене у згради Комитета.

На састанку са месним заједницама тема је била сумирање резултата у текућој години, где су председници МЗ могли да изнесу своје проблеме како би се у пројектовању буџета за 2019. годину имало у виду шта је алармантно, који су проблеми и које су то релације у путној и атарској инфраструктури које треба најпре радити.

“Оно што ће бити приоритет по свим месним заједницама и за следећу годину је сређивање атарских путева. Упркос доста одрађених праваца у овој години, општина Медвеђа je разуђено насељена и доста је захтева стизало током године за решавање путних проблема. Поред овог, грађани су се обраћали за помоћ и поводом честих прекида у напајању електричном енергијом, аутобуским превозом, као и слабим сигналом мобилне телефоније по месним заједницама. Иницирали смо састанак са представницима ЕПС-а из Лесковца који ће помоћи у решавању проблема. Упућен је допис и надлежном министарству како би проблеме са напајањем по месним заједницама решили што хитније. У току недеље почиње акција рашчићавања електро мреже, набавиће се нови растављач и поправити постојећа два, док ће се на Туларском правцу заменити дотрајали дрвени стубови.

Стратешки је битно и то да ће се наставити друга линија напајања, ткз. прстенасто напајање од Клајића ка Медвеђи, како би становници општине Медвеђа имали алтернативно напајање електричном енергијом”- истакао је др Небојша Арсић.  

У припреми је измена Статута општине Медвеђа у складу са новим Законом о локалној самоуправи, којим ће се наћи решење да све месне заједнице у складу са Законом добију своје легалне и легитимне представнике, обзиром да у многим месним заједницама нема изабраних лица који ће их водити. Председник општине је предложио да се у наредном периоду још више ради на сарадњи са месним заједницама.

На седници Општинског Већа заједнички став је да треба знатно више средстава издвојити за пољопривреду, путеве, омладину и подстицање ширења породице.

Средства планирана за Буџет у 2019. години одредиће се приоритетно, при чему ће се настојати да се у оквиру буџетских резерви што више изађе у сусрет грађанима.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top