HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

За бољу будућност Медвеђе

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић уручио је 25 уговора у оквиру пројекта “Радимо за бољу будућност деце”.

Пројекат „Радимо за бољу будућност деце“ је партнерски пројекат града Лесковца и општина Власотинце, Лебане и Медвеђа, који финансира Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику Републике Србије. Општина Медвеђа суфинансира и спроводи у оквиру Програма подршке спровођењу мера популационе политике у Републици Србији – меру усклађивање рада и родитељства.

У оквиру пројекта, данас је у просторијама општинске управе општине Медвеђа, председник општине др Небојша Арсић, уручио 25 уговора о додели средстава младим брачним паровима, младим мајкама и женама (старости од 18 до 35 година). Укупна вредност додељених уговора је 5.280.000,00 динара. Циљ пројекта је развој и промоција предузетничког духа и подстицање предузетништва код незапослених младих, као и пружање подршке пословању и развоју новооснованим и постојећим микро, малим и средњим привредним друштвима и предузетницима.

Након два круга селекција у којој је учествовало 45 заинтересованих, одабрано је 25 апликаната који су задовољили све критеријуме, урадили најбоље бизнис планове и који су добили уговоре.

“Општина Медвеђа располаже огромним природним ресурсима. У складу са тим подржани су бизнис планови који укључују прераду дрвета, унапређење пољопривреде кроз набавку опреме и машина, набавку опреме за пчеларе, али и за вулканизерску и керамичарску радњу. Истим пројектом предвиђена је и реконструкција игралишта предшколске установе “Младост” као и замена постојећег мобилијара у дворишту вртића”- истакао је председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић.

Радови у дворишту предшколске установе су почели јуче, ангажована је фирма “Асако” из Чачка, а предвиђено је да све буде завршено у оквиру 60 радних дана, уколико то временски услови дозволе. Вредност целокупног пројекта је 3,5 милиона динарa.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top