HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Усвојен Буџет општине Медвеђа за 2019. годину

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Знатно већи износ средстава издвојено за пољопривреду,

омладину и спорт и подстицање рађања

На 23. седници Скупштине општине Медвеђа, одржаној 17. децембра, донешен је Буџет за 2019. годину.

Општина Медвеђа је свој буџет пројектовала на основу потреба грађана, предлога представника месних заједница и политичких партија. Сумирајући све потребе, урађена је пројекција буџета у којој се дошло до закључка да је главни проблем путна инфраструктура и стварање могућности за нова запошљавања.

Средства планирана за Буџет у 2019. години опредељена су приоритетно, при чему се настојало да се што више изађе у сусрет грађанима на селу, односно њиховим захтевима и потребама.

Председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић задовољан је буџетом за наредну годину јер је знатно више средстава издвојено за пољопривреду, путеве, омладину и подстицање ширења породице.

У буџету за 2019. годину су знатно повећана средства, и то 50 % више у односу на претходну годину за путну инфраструктуру, пољопривреду и спорт.

Планирана су средства и за партнерно уређење Медвеђе и Сијаринске Бање. Пројекат  ће једним делом бити суфинансиран и средствима Координационог тела.

За установе културе издвојено је 26 милиона динара, па се надамо да ће и у 2019. години културни садржај бити богат као и ове године.

Средства су повећана и за социјална давања, која се исплаћују преко Центра за социјални рад. Једна од мера подстицања ширења породице је и повећање једнократног давања по рођењу детета, са 20 на 30 хиљада динара, што ће свакако значити младим родитељима.

За израду пројектно техничке документације буџетом издвојено је 15 милиона динара.

На седници Скупштине донешена је одлука да општина Медвеђа прибави непокретности које се воде на ДП „Истраживачки центар“ за инвестиције и информатику, инжењеринг-Нови Београд, који је у стечају. Непокретности се налазе у КО Леце, а добављају се са циљем довођења инвеститора и отварањем нових радних места. За почетак њих 20 ће наћи посао у новој фабрици за производњу пчеларске опреме која ће бити отворена на овој локацији.

Поред усвајања буџета, тј. најбитније тачке по дневном реду, усвојени су планови и програми рада свих јавних установа и предузећа, кадровски план општине Медвеђе, затим Одлука о утврђивању назива улица и заселака на територији општине Медвеђа и више тачака из области надлежности Скупштине.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top